Cezaevindeki Cinayette İlginç Detay

Özgecan“ın katilinin cezaevinde öldürülmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Cinayet emrini çete lideri Ahmet Tekin Baykal“ın verdiği iddia ediliyor.

Cezaevindeki Cinayette İlginç Detay
Eklenme Tarihi: 2016-04-14 15:51:34

Katil zanlısı Gültekin Alan“ın aynı koğuşta kaldığı hükümlü Hüsamettin Bağlar ile anlaşma yaptığı, bu çerçevede Bağlar“ın eşi Gamze“nin olayda kullanılan tabancayı vücuduna gizleyerek cezaevine girdiği, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan“ın da yardım ettiği anlaşıldı. Gültekin Alan ile adliyeye sevk edilen 6′ncı kişinin ise aynı koğuşta kalan ve 2000 yıllarının başında Ege Bölgesi“nde cinayet, adam yaralama, gasp, senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından o dönemde hazırlanan ‘Ulusal Çete“ raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli ‘Anafor“ operasyonda Kuşadası“ndaki villasında yakalandı. 70 yıl 2 ay hapisle cezalandırılan Baykal, altın işlemeleri tabancası nedeniyle ‘Altın tabancalı kabadayı“ olarak tanınıyor.

Olay günü Gültekin Alan ile Adana Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreter vekili Ferhat Yüksel“in birlikte spora götürüldüğü, Yüksel“in önde giderek infaz koruma memurunu oyaladığı, bu sırada katil zanlısının aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmittin Altındöken“in odasına gittiği, mazgalların altından evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapıya gelen Ahmet Suphi Altındöken“i ardından da arkasındaki babasına ateş ettiği anlaşıldı.

İNFAZ KORUMA MEMURU GAZİNOCU ÇIKTI

İnfaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan“ın olaydan 2 gün önce 9 Nisan“da 6 ay süreli ücretsiz izin aldığı anlaşıldı.

Açığa alınan Hacı Ahmet Özdoğan“ın katil zanlısı Gültekin Alan“ın Tokat“ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana“da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı saptandı. Yine Gültekin Alan“ın Tokat“tan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan“ın işlettiği mekanda çalışacak konsomatris kadın ayarladığı, bunların karşılığında da silahın ceza infaz kurumunda hükümlü bulunan Gültekin Alan“a teslim edilmesini sağladığı ortaya çıktı.


SORGULARI SÜRÜYOR

‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, kasten öldürme“ gibi suçlardan hükümlü Gültekin Alan“ın aynı cezaevinde ‘Silahlı çete kurmak“ suçundan hükümlü olan Ahmet Tekin Baykal ile yakın ilişki içinde olduğu kaydedilirken, Ferhat Yüksel“in de katil zanlısı Gültekin Alan“ın emanet para hesabına para yatırdığı iddialarının araştırıldığı öğrenildi.

Katil zanlısı Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen Ahmet Tekin Baykal, Ferhat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, hükümlü Hüsamettin Bağlar ile eşi Gamze Bağlar“ın sorgusu sürüyor.

2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bugün açıklama yaptı. Müfettişler ve cumhuriyet savcılarının soruşturma/inceleme sonuçlarını aktaran Bozdağ şu bilgiyi verdi: “Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok. Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan 1 infaz koruma memurundan veya diğer 1 çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var. Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

SUPHİ“NİN KATİLİ KONUŞTU: GEÇ GELEN ADALET TECELLİ ETTİ

Adana Adliyesi“nde Cumhuriyet Savcısı“na ifade veren Özgecan Aslan“ı katleden Ahmet Suphi Altındöken“in katil zanlısı Gültekin Alan, cinayeti tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını söyledi. Silahı konusunda susma hakkını kullanan Gültekin Alan ifadesinde, “Devletin askerini, polisini, jandarmasını,savcısını zor durumda bırakmak için yapmadım. Olayı tek başıma yaptım. Tasarlayarak yapmadım, kimseden yardım almadım. Silah konusunda susma hakkımı kullanıyorum. Özgecan Aslan“ın ailesinin durumunu gördükten sonra etkilendim. 2 çocuk babasıyım. Tüm bunlar beni etkiledi. Kamu vicdanının sesi oldum. Geç gelen adalet tecelli etmiştir” diye konuştu.

CEZAEVİNDE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Özgecan“ın katili Ahmet Suphi Altındöken cezaevinde öldürdüğünü itiraf eden Gültekin Alan“ın kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen şüphelilerle cezaevinde fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Olaydan kısa süre önce çekilen fotoğrafta, çete lideri Ahmet Tekin Baykal ve paralel yapı operasyonu kapsamında tutuklanan Adana Büyükşehir belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Yüksel de yer aldı. 

Son Haberler