Eşref Bitlis“in Eşinden Flaş Açıklamalar

Eşref Bitlis“in eşi Şükran Bitlis, Bizim Yaka İstanbul Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Bulut“a özel açıklamalarda bulundu.

Eşref Bitlis'in Eşinden Flaş Açıklamalar
Eklenme Tarihi: 2016-03-21 23:55:35

23 sene önce helikopter kazasında hayatını kaybeden Eşref Bitlis“in eşi Şükran Bitlis, Bizim Yaka İstanbul Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Bulut“a özel açıklamalarda bulundu. 

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi“nde Şehitler Günü nedeniyle Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu“nun davetlisi olarak gelen Şükran Bitlis, Güneydoğu“da devam eden çatışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Bulut“a yaklaşık 3 yıl önce de farklı açıklamalarda bulunan Şükran Bitlis, bu kez Ufuk Bulut“un "Nasılsınız?" sorusuna "Vatan bu haldeyken nasıl iyi olabilirim" diyerek sözlerine başladı. "Topraklarımıza hainlerin girip, vatandaşımızı ciddi oranda mağdur durumda bıraktığını ve evlerini bombalı örgüt evleri haline getirdiklerini ve bundan dolayı da Doğu ve Güneydoğu“da huzurun kalmadığını görmekteyiz. Bunun yanı sıra her gün şehitler veriyoruz. Bu durum toplumu olduğu gibi beni de çok üzmektedir." dedi. 

"Tek Dileğim Sağken Ülkemi Huzur İçinde Görmek"

Bitlis, yıllar öncesinde bu vatan uğruna eşini şehit verdim, bugünde canını vatan uğruna feda eden askerlerimiz, polislerimiz aynı oranda mücadele ediyor. Güçlü bir devlet karşısında silahlı terör örgütlerinin barınmayacağı aşikardır. Dış güçler tarafından şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kullanılacaklardır. Buradaki herkesin bu vatan uğruna mücadele etmesi gerekiyor. Kürdü de Türkü de bu vatanın gerçek sahipleridir. Ataları, dedeleri bu vatan uğruna savaşmışlardır. Anlamak istemeyenler Çanakkale Savaşı“nı okuyarak anlayabilirler. Bu gerçek onlara çok şey anlatır. Bu yüzden 23 yıldır acıyı, ölümü yaşayanlardan birisi benim. Benim son arzum ise sağken ülkemi huzur içinde görmektir." dedi. 

Ufuk Bulut“un Diyarbakır“daki izlenimlerini anlatmasından sonra Şükran Bitlis, "Terör, artık dağlarda değil, şehirlere kadar inmiş hendekler, çukurlar açarak hem ülkemize hemde o bölgede yaşayan insanlara zarar vermektedir. O insanlar zoraki kendilerine boyun eğsin diye silahlı tehditlere başvuruyorlar. Ancak terör örgütüyle ilgili gerçekleri gören halk artık devletinin yanında kendini daha güvende hissediyor ve bunlara itibar göstermiyor" dedi. Bunun en güzel örneği ise, HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş“ın sayısız “sokaklara inin“ çağrısına Kürt halkı tarafından karşılık bulmamasıdır." diyerek sözlerine son verdi. 

Son Haberler