Göçmen sorunu çözülebilir mi?

Göçmen Sorunu Çözülebilir Mi?

Göçmen sorunu çözülebilir mi?
Eklenme Tarihi: 2020-03-10 14:47:32

ÖZEL HABER/ bizim yaka :Yunanistan ile olan sınırımızda geçtiğimiz haftadan beri deneyimlediğimiz görüntüler hepimizin kanını dondurdu. İnsan kaçakçılarıyla polis şiddeti arasında sıkışıp kalmış binlerce göçmen düzenin pazarlık unsuruna dönüşmüş durumda. TKP“nin Sesi“nde her pazartesi olduğu gibi dinleyicilerimizden gelen sorulara yanıt veriyoruz. Bu hafta yanıt aranan sorular arasında “Sınırlarını korumaya çalışan ülkeler haklı değil mi?”, “Göçmen sorunu çözülebilir mi?” vd. yer alıyor.

virüs
Koronavirüs salgını tüm dünyaya hızla yayılmaya devam ediyor. Komşularımız Irak, Ermenistan, Yunanistan ve İran“dan Avrupa“nın pek çok ülkesine saptanabilen vaka ve buna bağlı ölümlerde ciddi bir artış söz konusu. Buna karşın Türkiye“de hâlâ tek bir vakanın tespit edilmemiş olması da düşündürücü. TKP“nin Sesi“nde bugün, Türk Hava Yolları aracılığıyla taşınan virüslü hastalara ve bununla birlikte pek çok turistin ülkemize gelmesine karşın herhangi bir vakanın tespit edilmemiş olmasına değinilirken, Sağlık Bakanlığı ve yetkililer gerçeklerin üstünü örtmemeleri açısından uyarılıyor.

    ODA TV

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı. Libya“da hayatını kaybeden bir MİT mensubu ile ilgili yayımlanan haberden dolayı tutuklandığı belirtilmiş olsa da AKP iktidarının uzun zamandır hedefi haline gelmiş bir gazeteci Terkoğlu. TKP“nin Sesi“nde bugün, herhangi bir adaletsizliğin, eşitsizliğin, baskı ya da haksızlığın sorgulanmasının mümkün olmadığı ve medyanın %95“inin kontrol edildiği AKP rejiminde halkın haber alma hakkının savunulmasının önemi vurgulanıyor.

     
SURİYE

Suriye“de iç savaşı kışkırtıp şeriatçı çeteleri besleyen AKP, şimdi de ülkeyi komşu topraklarda sıcak bir savaşın içine sokmuş durumda. Öte yandan, sınırların açıldığını ilan eden iktidar sığınmacıları büyük bir insanlık trajedisiyle baş başa bırakmış durumda. TKP“nin Sesi“nde bugün, göçe zorlanan ve egemenlerin kirli oyunlarına alet edilen emekçi halklara karşı işlenen insanlık suçu konu edilirken, tüm ülkelerden emekçiler ve yoksul halklarla dayanışmanın önemi vurgulanıyor.

 

Bir grup siyasetçi, sanatçı, aydın, gazeteci ve yazarın “Askerler evine dönsün” çağrısı kamuoyunda yankılanmaya devam ediyor. İdlib“de yaşanan acı gelişmeden sonra halkın vicdanını baskı altına alarak susturma çabasında olan iktidarla Suriye“nin üzerindeki kirli ellerin çekilmesini isteyenler arasındaki çelişki daha da görünür hale gelmiş durumda. TKP“nin Sesi“nde bugün, “Askerler evine dönsün” talebiyle “Şehitler tepesi boş kalmayacak” şiarı arasındaki uzlaşmaz çatışma, bir başka deyişle uyanan halkın vicdanı karşısında egemenlerin âciz durumları yer alıyor.

Son Haberler