Hababam Güm Güm Güm!

Ataşehirli Liseliler Hababam Sınıfı“nı oyuncularıyla birlikte izledi.

Hababam Güm Güm Güm!
Eklenme Tarihi: 2016-05-18 22:13:46

Ataşehir Belediyesi bu sene 19 Mayıs Atatürk“ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı“nı farklı bir etkinlik ile kutladı. 17-18 Mayıs tarihlerinde Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu“nda gerçekleşen etkinlikte; Türk Sinemasının unutulmayan filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfı“nın emektar oyuncuları Teoman Ayık, Mehmet Çatay, Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman ve  Tuncay Akça ile Ataşehirli gençler bir araya geldi.

Etkinlikte açılış konuşmasını Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan yaptı. Kayhan; ““ Bir film dizisi düşünün, yayılandığının üzerinden 40 yıl geçmesine rağmen hala her yayınlandığında izlenme rekorları kırıyor. Bu filmi yapan, yapımında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu filmin içerisinde olup şu anda hayatta olmayanlar var. Onlara Allah“tan rahmet diliyoruz. Hasta olanlara geçmiş olsun dileklerimizi yolluyoruz. Her ne kadar komedi filmi olarak görülse de ben ne zaman izlesem gözlerim dolar. Duygusal, göz yaşartan bir film aynı zamanda. Çünkü bu filmin içerisinde yaşama dair her şey var.““ dedi.


““Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı““ filmini beraber izlediler.
Açılış konuşmasının ardından, oyuncular ve gençler hep birlikte filmlerini izlediler. Liseli gençler, filmi izlerken coşup ““Hababam Güm Güm Güm““ sloganına alkışlarla eşlik ettiler.



İlk olarak söz alan Ercan Gezmiş; ““İlk Hababam Sınıfı; 1975 15 Nisan“da çekilmişti. 41. yılımızdayız şu an, 41 kere maşallah diyoruz. Nice 41 yıllar sonra da aynı coşkuyla izleneceğinden eminiz. Çünkü bizler bile şu an izlerken sanki biz çekmemişiz gibi heyecanlı duygular içindeyiz. 35 sene sonra sosyal medya sayesinde biz bir araya geldik, Hababam Sınıfı“nda oynayıp şu anda hala hayatta olan 17 arkadaş. Ve şimdi hiç ayrılmıyoruz, 5 yıldır hep birlikteyiz. Üniversitelere söyleşilere, festivallere gidiyoruz. Gördüğümüz ilgi inanılmaz. Bunun onuruyla yaşıyoruz ve yaşamaya devam edicez. Bu arada ben bir teşekkür etmek istiyorum. Tuncay Ataşehir Belediyesi“nde çalışmaya başladıktan sonra, bizi bir müdürüyle tanıştırdı. Ataşehir Belediyesi Kültür Müdürü  Volkan (Aslan) müdürle tanıştırdı. Volkan müdür; sanatla ilgili, sanatçıyla ilgili veya bizimle ilgili ne zaman başımız sıkışsa bize hızır acil gibi yetişmiştir. Sanata ve sanatçıya gösterdiği ilgi, alaka için ona teşekkür etmek istiyoruz.““ dedi.

Teoman Ayık; ““ Ben az önce burada izlerken komedi sahnelerinde güldüm kahkaha attım, duygusal sahnelerde göz yaşı döktüm. O sımsıcak hikaye her izlediğinizde sizi içine çekmeyi başarıyor.““ dedi.


Mehmet Çatay; ““Öncelikte Ataşehir Belediyesi“nde teşekkür etmek istiyorum. 19 Mayıs“ı artık kimse kutlamak istemezken böyle cesaret ile bu etkinliği yapmış olmaları  inanılmaz güzel. Hababam Sınıfı her derde deva bir film. Bize de içinde bulunduğumuz için ayrı bir gurur veriyor tabi. Torunumuza kadar herkesin izleyebiliyor olması inanılmaz bir onur.““ dedi.

Ahmet Arıman; ““ Yıllar önce müzikle uğraşıyordum. Münir Özkul ile çıktığımız bir turneden sonra, kendimi Hababam Sınıfı“nda buldum. Hayta İsmail oldum.““ dedi.


Tuncay Akça; ““ Ben Hababam Sınıfı“na ayakkabı boyacısı olarak başladım. İstanbul Koşuyolu“nda ortaokula giderken, bir yandan ayakkabı boyamak için sete gitmiştim. Sağ olsunlar beni çok sevdiler. Sokakta 1 liraya ayakkabı boyarken, onların yanında 2,5 liraya ayakkabı boyuyordum. Sokakta içinden parmak çıkan ayakkabılar boyarken, güzel abilerimizin güzel ayakkabılarını boyamaya başladım. Sonra bir kahkaham ile kendimi sinemanın içinde buldum. 100“den fazla filmde, dizide oynadık ama hala Hababam Sınıfı“ndaki o ufaklığıyız, hiç büyümedik.““ dedi.


Sanatçıların konuşmalarından sonra, gençler kendilerine Hababam Sınıfı ile ilgili merak ettikleri soruları yönettiler. Bir gencin; Ahmet Arıman“a sorduğu ““Filmi çekerken yaşadığınız en ilginç anı nedir?““ sorusu üzerine Arıman: ““ Filmde Şener Şen“i atın kaçırdığı br sahne vardı. O sahne çekilirken senaryo gerçek oldu. At gerçekten Şener Şen“i kaçırdı. Sonra başka bir at getirildi. Şener Şen“in eşofmanlarını arkadaşımız Tayfun giydi, ve o oynadı. Filmde arkadan görünen aslında Tayfun“dur. Sonra Şener Şen“i köylüler geri getirdi.““ dedi.

Son Haberler