İzlenmesi Gereken Bir Motivasyon Filmi: Her Şeyin Teorisi

Türkiye“de her ne kadar hak ettiği ilgiyi yakalayamasa da Her Şeyin Teorisi filmi konusu itibariyle önemli. Araştırmalarıyla yüz yılı aşan ünlü fizikçi Stephen Hawking anlatılıyor.

İzlenmesi Gereken Bir Motivasyon Filmi: Her Şeyin Teorisi
Eklenme Tarihi: 2015-03-02 20:36:28

İzlenmesi Gereken Bir Motivasyon Filmi: Her Şeyin Teorisi
Türkiye“de her ne kadar hak ettiği ilgiyi yakalayamasa da “Her Şeyin Teorisi“ filmi konusu itibariyle önemli. Filimde araştırmalarıyla yüz yılı aşan ünlü fizikçi Stephen Hawking“in yaşamı anlatılıyor. 
Geçtiğimiz hafta vizyona giren Her Şeyin Teorisi  orijinal adı  “The Theory of Everything“ olan film fizikçi Stephen Hawking“in hayatını anlatıyor. Bir ingiliz dram-biyografisi olan filmde Hawking“in 1960“lı yıllarda geçen yaşamını ele alıyor. Filmde sağlığına ilişkin kötü haberleri aldığı dönemi ve hepsinden de önemlisi eşi Jane ile olan ilişkisi anlatılıyor. Hawking“i Les Miserables“dan hatırladığımız Eddie Redmayne canlandırıyor. Dünyaca ünlü fizikçi Stephen Hawking“in eşi Jane Hawking“i filmde Felicity Jones oynuyor. Filmin kadrosunda Emily Watson, David Thewlis, Charlie Cox ve Harry Lloyd yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise James Marsh yapıyor.
Her Şeyin Teorisi filmi özet olarak Stephen Hawking“in hayatını anlatıyor. Üniversite hayatı, karısı ile tanışması ve yaşadıkları aşk, fizik alanında yaptıkları, nasıl hastalığa yakalandığı, hastalığa yakalandıktan sonra neler yaptığı hepsi filmde yer alıyor ve izlenmesi gereken bir motive filmi. 
Ünlü Fizikçi Hawking
Stephen Hawking 1960“ların başında 21 yaşındayken tedavisi olmayan Amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastalığına yakalandı. Motor nöronların zamanla yüzde seksenini öldürerek sinir sistemini felç eden; ancak beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking“i tekerlekli sandalyede yaşamaya mahkûm etti. Ünlü bilim insanı, 1985 yılından bu yana sesini de yitirmiş olduğu için, koltuğuna yerleştirilmiş, yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı sayesinde insanlarla iletişim kurabiliyor. Şu anda Hawking, bilimsel uğraşlarında ve günlük yaşantısında çevresinden ve ailesinden büyük destek almakta. Konuşmak istediği anda, elindeki elektronik aleti sıkarak, sandalyesine bağlı özel bilgisayarının ekranına, dakikada ortalama 10 kelimeyi sıralayabiliyor. Bu sessiz konuşan dehanın, özel bilgisayarının hafızasında yaklaşık 2600 kelime bulunuyor. Böylece herhangi bir kelimeyi söylemek istediğinde ekrana yazabiliyor. Dolayısıyla Hawking, duygularını ifade etmede kelime sıkıntısı çekmiyor.
Stephen Hawking, Her Şeyin Teorisi (Birleştirilmiş Alan Kuramı)“ne ulaşıldığı zaman, kainat“ın yaratım sürecinde, ‘Tanrı“ kavramına ihtiyaç olmadığını da net bir dille ifade eder. Stephen Hawking, Einstein“dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Hawking“in çalışmaları sonucu 12 onur derecesi ve bir çok ödül aldı.

 

Son Haberler