KOYULHİSAR SİSORTA“YA CANSUYU PROJESİ

SİSORTA köylerinin  hikayesidir bu yazı.

KOYULHİSAR SİSORTA'YA CANSUYU PROJESİ
Eklenme Tarihi: 2021-04-10 00:24:08

BİZİM YAKA/ÖZEL HABER:Sivas Koyulhisar Çandır köyü bölgesinde DSİ“den  Cansuyu projesi
Asırlardır vatanına, ülkesine hizmet etmiş ve kurtuluş savaşında olsun, yemende olsun, savaşmış ve bu uğurda şehitler vermiş fakat,  unutulmuş. Dahası kendi kaderine terk edilmiş. SİSORTA köylerinin  hikayesidir bu yazı.


Bölge öylesine bakir ve de kırsal alan olması sebebiyle mi dersiniz yoksa kendi kaderine terk edilmiş olması sebebiyle mi dersiniz bilmiyorum.  Ne bir sağlık ocağı  kurulmuş ne de doğru düzgün yolları yapılmış.


90“lı yıllarda köylere elektrik vermişler sonrasında ise kendi kaderine terk etmişler desek yeridir.
Şimdi ise Koyulhisar/ÇANDIR köyüne  “(DSİ) tarafından Regülatörü ve Sulaması projesinin ihalesi yapıldı" ilanı DSİ genel müdürü Kaya YILDIZ bey tarafından duyurusu yapılıyor.


Öncelikle bölgeye hayırlı olsun. Fakat bölgenin önde gelen tanınmış simalarından işadamı Zeki Bulut“un görüşleri şu şekilde "Öncelikle DSİ“ ye teşekkür ederiz, sağ olsunlar. Lakin bölgemizde 650 hektar arazi nerede var merak ediyorum. Kaldı ki bölge insanlarımızın içmeye, abdest almaya suları yoktur. Kendi imkanlarımız ile  içme suyumuzu temin etmeye çalışıyoruz. DSİ öncelikte temel ihtiyacımız olan içme suyu sorunumuza çözüm geliştirsinler” dedi.


Zihni Tuncer: "SİSORTA köylerine hayırlı olmasını diliyorum. Lakin Regülatörü ve Sulaması projesinden çevre köylerde faydalanabilecek mi ? Kanaatim şudur ki bölgenin kalkınmasına ve de kendine yetebilecek tarımın gelişmesine oldukça katkı sağlayacaktır.


Merdan Özer: "Bölgeye hayırlı uğurlu olsun yapılacak hiç bir yatırım boşa gitme kanaatindeyim. Gerçekten yatırım konusunda oldukça bakir kalmış. Devletten sadece elektrik hizmeti götürülmüş, sonrasında kaderine terk edilmişken DSİ tarafından bölgemize yapılmış olan proje milletimize hayırlı olsun” dedi.


Lisan Çandır:  "Bölge insanımıza hayırlı olsun. yıllardır köylerimizin ihtiyacı olan sulama projesi bizlerde adeta bayram havası estirdi. Sisorta bölgesi bu projeden istifade edecektir. Bu vesileyle de bölgemizde içme suyu sorunumuza da umarım çözüm geliştirir yetkililer” dedi.

DSİ genel müdürlüğü ve Kaya Yıldız Bey,  açıklama yaparak süreci şöyle duyurdu.
Sivas“ta ihalesi yapılan Koyulhisar Çandır köyü Regülatörü ve Sulaması projesi ile milli ekonomiye 270 bin 235 TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Sivas“ta Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Koyulhisar Çandır Regülatörü ve Sulaması projesinin ihalesi yapıldı.


 Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Koyulhisar Çandır Regülatörü ve Sulaması işinin ihale süreci tamamlanmış olup işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanması ile 660 dekar arazi sulanacaktır.


Projenin Sivas ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Koyulhisar Çandır köyü Regülatörü ve Sulaması işi kapsamında 1 adet regülatör, 7 bin 410 metre basınçlı borulu sulama şebekesi hattı ve 35 adet betonarme sanat yapısı inşa edilecek. Projenin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte milli ekonomiye yılda 270 bin 235 TL katkı sağlanmasının hedefliyoruz dedi...

ufuk BULUT

Son Haberler