MAYA TIP MERKEZİNDE KAN DONDURAN ÖLÜM!..

Maya Tip Merkezi̇nde Kan Donduran Ölüm!..

MAYA TIP MERKEZİNDE KAN DONDURAN ÖLÜM!..
Eklenme Tarihi: 2021-11-30 20:32:39

İstanbul, Zincirlikuyu“daki Maya Tıp Merkezi“nde gerçekleşen bir operasyon sırasında, Kemal Güneş isimli erkek hasta hayatını kaybetti!..
ANESTEZİ UZMANI OLMADAN AMELİYAT MI YAPTILAR?..

Merkezdekiler ölen hastayı Şişli“deki Özel Kolan Hastanesi“ne götürdü. Hasta ex gelince hastane personeli durumu polise bildirdi!.. Polis, Zincirlikuyu“daki tıp merkezine baskın yaptı. Merkezdekiler suçlu olarak anestezi doktoru Deren Bayram“ı hedef gösterdi!.. Doktor Deren Bayram sorumlu olmadığını, operasyona izin vermediğini, hatta operasyon günü izinli olduğunu söyleyerek, kamera kayıtlarının incelenmesini talep etti. Deren Bayram ayrıca tıp merkezinin sahibi Nihat Dik“le de büyük bir tartışma yaşadı ve tıp merkezindeki sorumlularla yasalar önünde hesaplaşacağını söyleyerek istifa etti. Anesteziyi dışardan bir pratisyenin, daha doğrusu devlet hastanesinde çalışan bir öğrencinin 1.000 lira karşılığında yaptığıyla ilgili de iddialar var.
2 GÜN ÜST ÜSTE ANESTEZİ Mİ YAPTILAR?..
Daha sonra vahim olayın çok daha vahim detayları ortaya çıktı. Kemal Güneş“e bir gün önce saç ekimi operasyonu yapılmış, öncesinde de anestezi uygulanmıştı, Normal şartlarda ertesi gün asla anestezi yapılmaması gerekiyordu. Ancak hastanın ikinci gün anestezi uygulanarak ameliyat edildiği öğrenildi. Ayrıca her hastanın her operasyonu için Sağlık Bakanlığı“na ayrı ayrı dosyalar hazırlanması gerekiyor. Ancak Kemal Güneş“le ilgili sadece saç ekimi operasyonuyla ilgili dosya hazırlanmış, ertesi gün yapılan operasyonlarla ilgili hiçbir dosya hazırlanmamış.
HASTA İZİN VERMEDİĞİ HALDE Mİ AMELİYAT YAPILDI?..
Ölen Kemal Güneş“in eşi Fidan Güneş“in aktardığına göre, İkinci gün yapılacak liposuction ve karın germe ameliyatlarını hasta, -içine doğmuş gibi- aslında istememiş ve kabul etmemiş. Ancak hastayı bir şekilde ikna eden tıp merkezi yetkilileri, hastaya ikinci gün de anestezi uygulamış ve kabul etmediği ameliyatı yapmış. Üstelik anestezi uygulayan kişi dışardan gelen biriymiş. Hastanın ameliyatı sırasında vefat etmesi sonrası ambulans çağrılmış ve normalde ambulansa evrak verilmesi gerekirken, hiçbir evrak verilmeden ex olan Kemal Güneş, ambulansla Şişli“deki Özel Kolan Hastanesi“ne gönderilmiş. Hastanın öldüğü ameliyatı yapan Op. Dr. Alper Mete Uğurlu ve iddiaya göre bu doktorun da Maya Tıp Merkezi“yle hiçbir ilişiği yok.
ÖLMÜŞ HASTAYA ADRENALİN VERİP, AMBULANSLA HASTANEYE Mİ YOLLADILAR?..
Bir vahim iddia da şu; Hasta vefat ettikten sonra sanki daha yaşıyormuş gibi hastaya yüksek miktarda adrenalin verilmiş ve o şekilde ambulansa bindirilmiş ki; “yolda vefat etti” süsü verilsin!..
SORUMLU PERSONELİ SAPANCA“YA TATİLE Mİ GÖNDERDİLER?..
Maya Tıp Merkezi“nde yaşanan vefat sonrası gelen yetkililere yalan ve yanıltıcı bilgi veren personelin Sapanca“ya tatile gönderildiği, katlarda görevli hemşirelerin de ücretsiz izne çıkarıldığı söyleniyor.

Vefat eden Kemal Güneş 39 yaşında, 3 çocuk babası, şeker hastası ve burun, karın germe ve liposuction olmak üzere aynı anda 3 ameliyata birden alınmış.

Hatta Kemal Güneş“in bir gün önce de aynı merkezde saç ekimi yapılmış. Burun ameliyatına giren doktor Serdar Ceylan, liposuction ve karın germe ameliyatına giren ise doktor Alper Mete Uğurlu. Doktor Serdar Ceylan, merkezin sorumlusu. Kemal Güneş, doktor Alper Mete Uğurlu“nun operasyonu sırasında hayatını kaybetmiş.

AĞABEY ÖZCAN GÜNEŞ; “KARDEŞİMİN KARNINI DEŞMİŞLER, 6500 EURO PARASINI ALMIŞLAR”
Hastanın acentadan gelen bir hasta olduğu, İrlanda“dan geldiği öğrenildi. Bu arada cenazesi Tunceli“ye götürülen ve orada defnedilen Kemal Güneş“in ağabeyi Özcan Güneş, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu resmen cinayet, kardeşimin karnını deşmişler, 6500 euro da parasını almışlar.”
TIP MERKEZİNDE YAPILMASI YASAK OLAN OPERASYONLARI MI YAPTILAR?..

Bu arada merkezde liposuction ve karın germe yapmanın kanunen yasak olduğu ancak “jel plazma” yapıldığıyla ilgili rapor tutularak, delil karartıldığı da iddia ediliyor.
 

Son Haberler