Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Son yıllarda çok tercih edilen modern ev dekorasyonu, çoğunlukla gençler ve kendini genç hissedenler tarafından seviliyor. Odak noktasının ne olacağı, zevkinize göre değişebilir, ancak genellikle aydınlatma ve aksesuarlar modern tarzda dekore edilmiş

Modern Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
Eklenme Tarihi: 2016-04-01 16:23:05

Son yıllarda çok tercih edilen modern ev dekorasyonu, çoğunlukla gençler ve kendini genç hissedenler tarafından seviliyor. Evde rahatlığı ve sadeliği benimseyen modern ev dekorasyonunu uygulamak için mümkün olduğunca düz çizgiler kullanın. Yani çok fazla ayrıntısı olmayan eşya ve mobilyaları tercih edin. Modern görünüm sağlamak için, sade dekorasyonuzda bir odak noktası oluşturun. Bu odak noktası metal aksesuarlar, deri ya da dokulu döşemelerin tercih edildiği koltuklar, sade ve ayrıntısı olmayan mobilyalar olabilir. Odak noktasının ne olacağı, zevkinize göre değişebilir, ancak genellikle aydınlatma ve aksesuarlar modern tarzda dekore edilmiş evlerde sadeliği bir nebze de olsa kırmak ve mekana hareket getirmek için kullanılır.

YATAK ODASI 

Modern tarzda döşenmiş bir yatak odasında, adedi az olan ve düz çizgilere sahip mobilyaları tercih edin. Duvar, halı ve perdelerde açık renk tercih ettiyseniz mobilyalarınız koyu renkte, bu zeminlerde koyu renk tercih ettiyseniz de mobilyalarınız açık renkte olmalıdır. Bu sayede mekanın görünümü hareketlendirebilir, yatak odanızda modern bir çizgiye sahip olabilirsiniz.  Modern yatak odası dekorasyonunda genellikle büyük ve alçak yataklar, mümkün olduğunca düz ve ayrıntısı olmayan gardıroplar seçilir ve komodinlerin üzerine metal gövdeli, düz ya da dokumalı başlığı olan abajurlar yerleştirilir.

MUTFAK 

Mutfak dekorasyonunda modern çizgiye sahip olmak için, mutfak tezgahını ve dolapları birbirine zıt iki renkte kombinleyebilirsiniz. Tezgahın üzerinde mümkün olduğunca az eşya bulundurun. Bu sayede mutfağınızın modern, geniş ve rahat görünmesini sağlayabilirsiniz. Mutfakta modern görünümlü stor perde kullanılması temizlik açısından da size kolaylık sağlayacaktır.

SALON

Evin en çok zaman geçirilen yerlerinden biri olan salonlarda modern bir tarz yaratmak için, diğer odalarda olduğu gibi az eşya kullanın. Koltuk takımının zemin ve duvarla zıt bir renkte olmasına özen gösterin. Alçak ve rahat görünümlü sade koltuk seçimi salonunuzda modern bir çizgi yakalamanızı sağlar. Fazla çekmecesi olmayan Televizyon üniteleri, düz ve koyu renklerde kitaplıklar, desensiz perdeler modern bir görünüm sağlar. Salonunuzun dekorasyonunda bir odak noktası seçin. Her şey sade ve düz çizgilere sahip iken, bu odak noktasının salonda göze çarpan ve dikkat çeken bir eşya ya da aksesuar olmasına özen gösterin. Tavana uygulanabilecek farklı renkte bir alçıpan, ya da zıt bir renkte seçilmiş metal avize salonunuzun hem şık hem de modern görünmesini sağlayacaktır. 

 

Son Haberler