ÖSYM“den YGS Açıklaması: "Müsterih Olun"

YGS sorularını değerlendiren birçok uzman hatalı sorular olduğunu iddia etmişti. ÖSYM“nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, hatalı olduğu iddia edilen sorularla ilgili adaylara “ müsterih olun“ çağrısı yapıldı. İncelemelerin devam ettiğini

ÖSYM'den YGS Açıklaması:
Eklenme Tarihi: 2016-03-17 18:21:55

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası birçok eğitimci sınavdaki bazı testlerde hatalı ve çelişkili sorular olduğunu iddia etti. Uzmanlar Türkçe“nin 28“inci, fizik testinin 9“uncu ve 7“nci sorusunun hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi gerektiğini savundu. Coğrafya testindeki 21“inci sorunun çelişkili olduğu ileri sürüldü. Matematik testinde ise 15 ve 30“uncu sorularda hata olabileceği söylendi. Ölçme, Seçme ve Yerleşme Merkez (ÖSYM) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, soru itirazlarının incelendiğini, sonuçların YGS sınav sonuçlarıyla eş zamanlı olarak internet sayfasından duyuracaklarını belirtti. Yetkililer adayların bu konuda ‘müsterih“ olmasını istedi. ÖSYM“nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.” 

 

Son Haberler