ABD MEDYASI BUTİNA“YI CASUS İLAN ETTİ

ABD basını kamuyona son 6 aydır Rusya adına ajanlık yaptığı suçlamasıyla tutuklanan Mariya Butina hakında sayısız iddialar ortaya attı. Butina“ya mahkeme tarafından hiçbir zaman yöneltilmeyen suçlamalar atfeden ABD basını, Butina“nın casus ilan etti.

ABD MEDYASI BUTİNA'YI CASUS İLAN ETTİ
Eklenme Tarihi: 2018-12-15 00:04:45

ABD“de Rusya adına ajanlık yaptığı suçlamasıyla tutuklanan Mariya Butina, dün çıkarıldığı mahkemede yalnızca üst düzey bir Rus yetkili adına ABD politikalarını etkilemek için lobicilik yaptığı bir komploda yer aldığını kabul etti. Ancak ABD basını, Butina“ya mahkemeden farklı suçlamalar yöneltip onun ‘casus“ olduğunu ileri sürdü.

Butina dün çıkarıldığı federal mahkemede, Amerikan politikalarını etkilemek için lobicilik yaptığı bir komplo içerisinde yer aldığı yönündeki suçlamayı kabul etti. Butina“nın yargılanmasının, Rusya“nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiğine ilişkin iddiaların incelendiği Mueller soruşturmasıyla bir bağı da bulunmuyor. Fakat Butina“ya mahkeme tarafından casusluk suçlaması yöneltilmemesine rağmen Batı basını onu casus olarak lanse etti.

Savcılar, dava dosyalarında ya da başka bir yerde Butina“nın casusluk yaptığına dair bir iddiada bulunmadı. FBI“ın beyannamesinde de böyle bir iddia yer almıyor. Ayrıca Butina“nın komploda yer aldığını kabul etmesi de casusluk yaptığı anlamına gelmiyor.

Son Haberler