AK Partiden Ataşehir“e deneyimli bir isim.dr.Mümtaz Fatih Togay

Geçtiğimiz 5 yıl Ataşehir için tamamıyla boşa geçti. 5 yılda Ataşehir Belediyesi, Belediye Binası hariç vatandaşın ihtiyacına cevap veren göze değer bir yatırım yapılmadı. Belediye binası da hem yeri yanlış ve hem de mimarisi yanlış oldu. Ataşehir b

AK Partiden Ataşehir'e deneyimli bir isim.dr.Mümtaz Fatih Togay
Eklenme Tarihi: 2013-12-26 00:44:26

Seçildiğim günden itibaren halkın içerisinde olan bir Belediye Başkanı olacağım. Ak Parti belediyecilik hizmetlerinde profesyonelleşti. Çünkü Ak Parti hiçbir zaman Halka efendilik yapmadı,baştan hizmetkar olduğu kabulüyle çalıştı. Milletvekili seçiminde başka partilere oy veren birçok kişide bunu böyle kabul etti. Ak Parti belediyecilikte başarılı,bu durum yaygın bir şekilde kabul görmüş bir gerçek. yıllardan beridir CHP belediyeleri belediyecilikte başarısız bir tablo sergiledi. Çünkü Topluma hizmet verme konusunda yeterince vizyon,kültür ve yönetim bilgisine sahip değiller. Böyle olunca değerlendirmeleri de yanlış oluyor tabii ki,sonuçta tecrübeleride işe yaramıyor. Sadece taklit ederek bir yere ulaşacaklarını sanıyorlar ama nafile taklit ile bir yere varılamaz. Taklit ile ülke yönetilebilseydi,maymunlar cehennemi filmi gerçek olurdu. Gelişim,değişim,yenileşim,iyi yönetişim ve inovasyon çok önemli. Bunlardan haberleri yok.

Önce Ataşehir“li vatandaşlarımızda Ataşehir“lilik bilinci ve kültürü oluşturulması gerekiyor. Bunun oluşabilmesi içinse çok proje ve faaliyetler yapılması gerekir. Ataşehir“de her şeyden önce mahalleler birbirinden çok kopuk Örnek mah.de oturanla,İçerenköy de oturan veya Ferhatpaşa da oturan kendisini aynı ilçe de oturduğunun aynı ilçenin vatandaşı olduğunun,ilçedaş,birlikte hemşehri olduğunun bilincinde değil. Belki de bu özellikle oluşturulmak istenmiyor.

En kötüsü de trafik sorunu, 5 yıl öncesine göre trafik çok kötü hale geldi,çözüm üretmedikleri gibi yeni yapılan binalardan aldıkları otopark paralarını başka yere kullanıp otopark yapmadıklarını biliyoruz,bunun hesabını 30 martta halka,31 matta da yargıya verecekler. Çok park yaptık diye övünüyorlar. Park yaptı desinler diye park yapılmamalı,parkların çoğu ya yeri yanlış yada kullanımı yanlış,Cumhuriyet parkı,Ecevit parkı gidip baksınlar,parkları kullanan yok. Çünkü vatandaşlara hizmet etmeyi önemsemediklerinden toplumun ihtiyaçlarına ve beklentilerine önem vermiyorlar.

Vatandaşa Ataşehir“in imarını ve mülkiyet sorununu çözeceklerini söylediler ancak bu konuda Ataşehir“lilere tam bir hüsran yaşattılar.

Doğu ve Batı  Ataşehir“de yaşayanlar Belediyeden hiç memnun değil. Ataşehir“de Sosyo-ekonomik seviyesi yüksek 100 bin seçmen vatandaş yaşıyor. Hem belediye hizmetlerinden ve hem de belediye yönetiminden memnun değiller,hiç Belediyeyi ve belediye başkanını görmediklerinden, görenlerde sorularına cevap almamaktan şikayetçiler.

Sokak hayvanları ile ilgili hiçbir programları ve projeleri olmadığı için,kısırlaştırma programı uygulamadılar sokak hayvanlarında ciddi bir çoğalma ve ısırılma olayları oldu. Bu şikayetlere dayanamayan Ataşehir belediyesi çözümü sokak hayvanlarını ormana atarak,hayvanların eziyete maruz kalmalarına,aç kalmalarına ve birbirlerini parçalamalarına neden oldu,bunun hesabını 30 martta verecekler.

Katılımcı ve demokrat belediyeden bahsediyorlar. Kendilerine biat etmediği,her söylediklerine evet efendim demediği için Kent Konseyi başkanını tekme tokat kovup,sonrada yoklama yapıp yok, gelmedi dediler. Kent Konseyi ve Mahalle meclisleri,Katılımcılığın ve demokrat belediyeciliğin en önemli unsurlarından biridir. Oysa ki toplantılarında Belediyenin bir müdürlüğü gibi konuşuyorlar. Halbuki Kent Konseyi üyeleri vatandaşın temsilcileri olmalılar ve 31 Marttan sonra Kent Konseyi ve Mahalle Meclisleri kendi işlevini tarafsız vatandaş temsilcisi olarak sürdürecekler.

Ataşehir ile ilgili programlarımız, projelerimiz,faaliyet planlarımız ve bunlara ait hedeflerimiz hazır.

Hem Kadıköy Belediyesi“nde edindiğim 21 yıllık tecrübem,hem Avrupa Kalite Yönetimi uzmanlığındaki 13 yıllık tecrübem sonucunda,klasik belediyecilik ile Avrupa Kalite yönetimini birleştirerek, kaliteli belediye hizmeti ve çalışma verimliliğini en üst düzeyde oluşturabileceğime ve de hedeflerimize rahatlıkla ulaşabileceğimize inancım tamdır.

Hızlı bir şekilde Ataşehir belediyesini bu anlayışa  göre yeniden şekillendirerek, Ataşehir“li vatandaşlarımıza beklentileri doğrultusunda hizmet etmek  arzusundayım.

Sonuç itibarıyla,

Adayımız belirlendiğinde 14 aday adayından kim başkan adayı olursa olsun başarılı olacağı inancındayım. Genel merkezimiz benim dışımda kimi aday gösterirse göstersin,ben projelerimle ve ekibimle birlikte o arkadaşımızın arkasındayım. Çünkü Ataşehir“i bu zihniyetten kurtarmak gerekiyor.

Ak Parti Ataşehir“de seçimi kazanacaktır. İşte o zaman Ataşehir“li Ak Belediyecilikle yani gerçek hizmet ile tanışacak ve Vatandaşlarımızla ve halkın temsilcileriyle bir belediye nasıl yönetilir bunu görecektir. Bunun için önce iyi niyet sonra Vizyon,kültür,bilgi ve tecrübe lazım. Dünya da uygulanan Kalite Yönetim tekniklerini bilmeden,mevcut Ataşehir belediyesi yönetimi gibi bunun farkında olmadan artık başarılı bir belediye kurmak ve hizmet etmek mümkün olamaz. İnşallah Ataşehir“in tekrar 5 yılı daha boşa gitmez,diyerek konuşmasını sonlandırdı

ufuk Bulut

Son Haberler