Ariel Sanat “Fırtınanın Çayırı“yla Açıldı

Sanatçı Bilge Alkor, İstanbul“a yeni bir sanat mekanı kazandırdı. Teşvikiye“deki Narmanlı Apartmanı“nda kurulan Ariel Sanat, Murat Akagündüz, Bilge Alkor, Silva Bingaz ve Selim Birsel“in eserlerinin yer aldığı “Fırtınanın Çayırı““adlı sergiyle kapıl

Ariel Sanat 'Fırtınanın Çayırı'yla Açıldı
Eklenme Tarihi: 2015-10-15 14:57:26

 

Teşvikiye“deki Narmanlı Apartmanı“nın iki dairesine yayılan Bilge Alkor Sanat Koleksiyonu bünyesinde kurulan Ariel Sanat, çağdaş sanat sergileri düzenlemenin yanı sıra farklı etkinliklerle sanatseverlerle buluşacak. Adını Shakespeare“in “Fırtına“sında tılsımlı kanatlarını çırparak fırtınayı başlatan cin“den alan Ariel Sanat“ta açılan ilk serginin başlığı da "Fırtınanın Çayırı". 17 Ekim“e kadar sürecek sergide Murat Akagündüz, Bilge Alkor, Silva Bingaz ve Selim Birsel“in eserleri yer alıyor.


Murat Akagündüz“ün kağıt üzerine füzenle yaptığı soyut, performatif desenlerle katıldığı sergide, Shakespeare“in yapıtlarını daha önce de resim ve sergilerine çıkış noktası olarak seçen Bilge Alkor graffiti boyamalarıyla; Silva Bingaz bir peri kızının katıksız, saf güzelliğinin, maksadı belirsiz bir büyücü imgesine dönüşebildiğini gösteren iki siyah-beyaz fotoğrafıyla yer alıyor. Mekanı serbest kullanmayı tercih eden Selim Birsel ise zemine yakın seyreden, dahası kimi yerde zeminin kendisi olan bir ses-imge-nesne dizgesiyle katılıyor sergiye.

Kavramsal çerçevesini Norgunk“un oluşturduğu sergiyi Seda Ateş ve Ayşe Orhun Gültekin hazırladı: “Shakespeare“in ihanet, hesaplaşma, büyü, aşk ve merhamet etrafında kurduğu son oyunu “Fırtına”yı Melih Cevdet“in çayırında ağırlıyoruz. Çünkü her fırtına kendi çayırıyla ölçülür: “Söz gelişi ‘çayır“ gerçekte üçe ayrılır. Bunlar, “Fırtınanın çayırı”, “Öğlenin çayırı” ve “Ölümlerin çayırı” adlarını taşırlar. Fırtına ise beşe: “Yıkanmış fırtına”, “Geçmişi ormana takılı fırtına”, “Umutsuz fırtına” ve “Tarihini yok etmiş fırtına“dır. Çünkü dört beştir.” 
Ariel Sanat, Maçka Caddesi Narmanlı Apt. Kat:2 D:22 Teşvikiye Tel: 0212 261 57 11, www.arielsanat.com

Son Haberler