Avrupa’da bir hayalet dolaşıyor: Sınıfın dönüşü

haber merkezi

Avrupa’da bir hayalet dolaşıyor: Sınıfın dönüşü
Eklenme Tarihi: 2023-03-28 10:57:07

Hazırlayan: Yaren ÇOLAK

Avrupa’da, kıtanın her köşesinden milyonlarca işçinin sokağa indiği kitlesel grev ve protestolar yaşanıyor. Covid-19’da çarklar dönsün diye işçilerin yaşamlarından vazgeçen iktidarlar şimdi de Ukrayna Savaşı’nın faturasını emekçilere ödetmek istiyor. Ancak yeter! Sınıf uyandı. Sokaklar hakları ve yaşamları için mücadele eden emekçilerin gür sesiyle inliyor. Fransa başta olmak üzere Almanya, Yunanistan, İngiltere, İtalya, Avrupa’nın dört bir yanında işçiler benzer taleplerle sokakta. Düşük ücretleri, kötü çalışma koşullarını, savaşı ve işçi düşmanı iktidarları kabul etmiyorlar.

Bir zinciri yitirenler bir dünya kazanacak

Avrupa’daki protestoların kıtada bir kırılma yarattığına dikkat çeken IndustriALL’un Genel Sekreter Yardımcısı Özkan, “Ezberleri bozmanın ve emek hareketini güçlendirmenin vakti” dedi ve örgütlü mücadeleye çağırdı.

detay

Gürsel Köksal yazdı: Emekçilerden büyük uyarı

Almanya’da toplu sözleşme pazarlıklarında işveren tarafının uzlaşmaz tutumunu devam ettirmesi nedeniyle birlikte davranan Ver.di ve EVG sendikaları, dün son 30 yılın en geniş kapsamlı uyarı grevini gerçekleştirdi.

detay

Son Haberler