AVUKAT OSMAN AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

Haber : Murat Genç

AVUKAT OSMAN AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU
Eklenme Tarihi: 2023-03-29 00:51:42

AVUKAT OSMAN AYDIN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU 

Demokrasi ve Atılım Partisinin kuruluşu ile birlikte, çoğulcu demokrasiyi hâkim kılmak, daha özgürlükçü, daha demokratik bir hukuk devleti inşa etmek hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Kıymetli çalışma arkadaşlarımızla, adaletin inşası, toplumsal barışın sağlanması, gelecek nesillere refah ve huzur getirmek için, ortak akıl, istişare ve uzlaşma kültürüyle çalışmalarımızı sürdürdük.

 

Demokrasinin, temsili demokrasi olarak önem kazanması ve yaygınlaşmasının en önemli sonucu, temsilcilerinin belirlenmesi için, temel yapıtaşı olan seçim sürecine girmiş bulunmaktayız.

 

Hukukun üstünlüğünü yitirdiği, güçler ayrılığı ilkesinin yok olduğu, ülkemizin adeta uçurumun kenarına itildiği ve kaderine terk edildiği bir dönemdeyiz. Türkiye tarihinde görülmemiş keyfi uygulamalarla ekonominin, eğitimin, hukukun, diş ilişkilerin, refah ve huzurun örselenişini

birlikte izliyoruz. Ülkemizi girmiş olduğu bu dipsiz kuyudan çıkarmak boynumuzun borcudur. Unutmayın her karanlık kendisini sonlandıracak şafağın tohumlarını içinde taşır. Ülkemizi hep birlikte aydınlık ve müreffeh yarınlara taşıyacağımızdan şüphem yoktur.  Biz gençlerin enerjisi ve umudu hep vardı, var olmaya da devam edecek. Mücadele azmimiz doğamızda mevcut! Insani koşulların sağlanmasına engel olan ne sorun varsa, eşitlikçi, kucaklayıcı ve demokrat kimliğimle ortadan kaldırmaya çalışacağım.

 

Asrin ihmali sonucu, karşı karşıya kaldığımız deprem felaketinin ağır yaralarını sarmak, derin

ekonomik krizin çözümüne katkı sunmak, adalete olan inancı yeniden yeşertmek, insan onuruna yaraşır bir yaşamı mümkün kılmak için, birlik ve beraberliğimizin tesisi gayesiyle milletvekili aday adaylığımı açıklıyorum.

Ez cümle; sözlerime büyük üstat Ahmed Arif in çok sevdiğim Anadolu şiiri ile son vermeki stiyorum.

Öyle yıkma kendini, Öyle mahzun, öyle garip. Nerede olursan ol,

Yürü üstüne, üstüne, Tükür yüzüne celladin,

Içerde, dışarda, derste, sırada, Fırsatçının, fesatçının, hayının, Tırnak ile, diş ile, Umut ile, sevda ile, düş ile

Dayan kitap ile. Dayan iş ile.

Dayan rüsva etme beni.

Kamuoyuna saygılarımla duyurulur.

14.03.2023

Av. Osman AYDIN


Son Haberler