Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı

Bağımsız Medya Gazeteciler Birliği Kurucu Üyesi Gönül Doğan katıldığı etkinlikle kutlandı.

Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı
Eklenme Tarihi: 2022-04-07 16:29:09

 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri İletişim Komitesi tarafından, Avukatlar Günü nedeniyle 6 Nisan günü, Caddebostan Kültür Merkezinde bir hukuk söyleşisi gerçekleştirildi. Etkinliğe, Av. Mehmet Fırat Pürselim ve Av. Özlem Barlok konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasında Yazar-Editör Hatice Dökmen, hukuku üstün kılmak ve insan onuruna yakışır bir adalet sağlamak için avukatların büyük sorumluluk üstlendiklerini ifade ederek, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı.

Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı

Aynı zamanda edebiyat camiasında yer alan konuşmacılar Av. Mehmet Fırat Pürselim ve Av. Özlem Barlok, sözlerine edebiyat yaşamlarını anlatarak başladı. Daha sonra, savunmanın kutsallığına vurgu yaptıkları konuşmalarında özetle, “hukukun genel kaide üzerinden baktığını, hukuku uygularken kamu vicdanını kanatmamak gerektiğini, sonuçta hukuku uygulayanın da insan olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşandığını, hukukun genel kaideler üzerinden yürüdüğünü, avukatın ilgisini ve bilgisini birlikte ortaya koyması gerektiğini, zaman zaman vatandaşların gösterdiği tepkinin farkında olduklarını, ancak hukukun tek tek olaylar bazında değerlendirilemeyeceğini, toplum ve hukuk ne kadar düzgün olursa olsun, yasaların nasıl uygulandığının önem taşıdığını” ifade ettiler.


Etkinliğin ikinci bölümü ise, soru-cevap şeklinde geçti. Av. Mehmet Fırat Pürselim ve Av. Özlem Barlok, katılımcıların sorularını yanıtladı. Soruların ağırlıklı olarak, son dönemde yaşanan kira artışları kapsamında kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar olduğu gözlendi.

 

Etkinliğe  Bizim Yaka İstanbul Gazetesinden ben deniz Güven Albayrak ve Bağımsız Medya Gazeteciler Birliği kurucu Yönetim kurulu üyesi Gönül Doğan da etkinliğe katıldı.


Etkinlik, katılımlarından dolayı konuşmacılara plaket verilmesiyle sona erdi.

Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı

Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı

Avukatlar Günü Kadıköy CKM’de Kutlandı

 

 


 

Son Haberler