Başlık: TOKİ Mağdurları, Mağduriyetlerini Kamuoyuna Duyurmak İçin Eylem Hazırlığında

Haber:Ufuk BULUT

 Başlık: TOKİ Mağdurları, Mağduriyetlerini Kamuoyuna Duyurmak İçin Eylem Hazırlığında
Eklenme Tarihi: 2024-01-06 18:27:04

İstanbul, 6 Ocak 2024 - Türkiye Konut İmar ve İnşaat AŞ (TOKİ) mağdurları, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirmek ve yetkililere seslerini duyurmak amacıyla bir eylem organize etme hazırlığı içerisindeler. 7 Ocak Pazar günü Ataşehir TOKİ önünde gerçekleşecek olan eyleme katılım, mağdurların TOKİ evlerinde yaşadıkları fiyat artışları ve diğer sorunlara dikkat çekme amacını taşıyor.

TOKİ evlerine başvurduklarında 200.000 TL civarında olan dairelerin, bugün itibariyle 3 milyon TL“ye kadar çıktığını belirten mağdurlar, ayrıca KDV oranlarının %1“den %10“a çıkartılarak mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar. Bu durum, birçok TOKİ alıcısının ekonomik olarak zor bir durumda kalmasına neden olmuş durumda.

Eylemi düzenleyen mağdurlar, gerekli izinleri alarak Ataşehir TOKİ önünde bir araya gelerek taleplerini dile getirecekler. Yaşanan hayat pahalılığı ve konut fiyatlarındaki artışın, TOKİ evi sahiplerini olumsuz etkilediğini vurgulayan mağdurlar, yetkililerden acil yardım ve çözüm talep ediyorlar.

Eyleme katılacak olan TOKİ mağdurları, bu platform aracılığıyla seslerini duyurarak kamuoyunun dikkatini çekmeyi ve yaşadıkları sorunların çözümü için destek elde etmeyi umuyorlar.

Son Haberler