Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
Yılbaşından itibaren, berber, kuaför, kavun-karpuz yetiştirenler, kadın veerkek hamamı dahil 520 bin işyerinde, hekim, iş güvenliği uzmanı ve hemşireçalıştırma mecburiyeti başlayacak.
Üstelik buralarda çalıştırılacak hemşirelerde bir özellik daha aranacak: ‘İşyeri hemşiresi“olmaları gerekiyor. Bunun için de işyeri hemşiresi olduğuna dair belge almış olma zorunluluğu aranacak. Hemşirenin yanı sıra“iş güvenliği uzmanı” ve “işyeri hekimi”de çalıştırılması gerekiyor.
BERBER, KUAFÖR, KAVUN KARPUZ YETİŞTİRENLER
gelişmeye göre, 29 Mart 2013 tarih ve 28602 sayılı Resmi Gazete “de yayınlanan İş Sağlığı ve İş Güvenliğine İlişkin Tehlike Sınıfları Tebliği gereği, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, 50“nin altında işçi çalıştıran ve sayısı 500 bini aşan “tehlikeli ve çok tehlikeli” iş yerlerinde,
- Hemşire (yardımcı sağlık personeli)
- İş yeri hekimi,
- İş güvenliği uzmanı çalıştırılması gerekiyor.
Sadece berber, kuaför, kavun- karpuz yetiştirenler ve hamamlar değil; saunalar, kaplıcalar, ılıcalar, içmeceler, zayıflama salonları, deniz balıkçıları, masaj salonları, solaryum salonları, “tehlikeli işyeri” sayılıyor.
HAMAMLAR DA TEHLİKELİ İŞYERİ
Hamamların da “tehlikeli işyeri” olarak yer aldığı, toplamı yaklaşık 520 bini bulan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerlerinde “bir işçi dahi çalıştırılsa” yukarıda belirtilen üç kişinin (yani iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve hemşirenin) 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren çalıştırılması gerekiyor.
Selçuklu Ailesi’nden “Büyük Türkiye” Vurgusu
Anadolu Birliği Buluşmasında Önemli İsimler Bir Araya Geldi
Türk Gençliği Büyük Kurultayı’nda Antalya Teşkilatlarından Güçlü Katılım
Selçukoğlu’ndan Birlik ve Beraberlik Mesajı
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
UFUK BULUT'UN ADALET ARAYIŞI! 1 yıl önce
DOĞUŞTAN BAĞIMLILIK2 ay önce