Brüksel Havalimanı“nda Çifte Patlama

Belçika“nın başkenti Brüksel“deki Zaventem Havalimanı“nda iki patlama meydana geldi. İtfaiye biriminin verdiği ilk bilgiye göre patlamada 14 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Belçika Devlet televizyonu havalimanındaki patlamanın intihar saldırısı

Brüksel Havalimanı'nda Çifte Patlama
Eklenme Tarihi: 2016-03-22 14:30:48

Brüksel“deki Zaventem Havalimanı“nda nedeni intihar saldırısı düzenlendi.

İtfaiye birimlerinden yapılan ilk açıklamaya göre patlamada 14 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.


Havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu.  Belçika devtet televizyonu yaşanan patlamalarının kaynağını intihar saldırısı olarak duyurdu.

Havalimanından yolcuların çektiği görüntülerde patlama sonrasında yolcuların panik halinde Havalimanı“nın dışına kaçtıkları görüldü.

Nedeni henüz belirlenemeyen patlamalar gidiş terminalinde meydana geldi. Bazı görgü tanıkları patlamaların American Airlines bankosunun yakınında gerçekleştiğini söyledi. Reuters, patlamadan önce silah sesleri ve Arapça sloganlar atıldığını duyurdu.

THY UÇAĞI LIEGE“E YÖNLENDİRİLDİ

Öte yandan, Brüksel seferini yapan THY“nin TK 1937 sefer sayılı uçağı Liege havalimanına yönlendirildi. Uçak saat 08.24 de İstanbul“dan kalkmıştı. İstanbul“dan saat 11.50“de kalkması planlanan sefer ise iptal edildi.

Son Haberler