BU BASARİ HİKAYESİ ÇOK TATLI

Haber: Murat Genç / ARTVİN

BU BASARİ HİKAYESİ ÇOK TATLI
Eklenme Tarihi: 2023-04-16 22:14:27

BU BASARİ HİKAYESİ ÇOK TATLI

Başarı hikayemiz Artvin“in Hopa ilçesinde girişimci bir iş insanına ait. Çikolata ile ilgili yetenek , çaba ve girişimci ruhun bir araya geldiği nokta ; Karadeniz doğu yakasındaki şirin ilçesi Hopa. Hikayenin kahramanı ise sempatik ve çalışkan genç iş kadını  Bengisu Vayiç.

“B.V. CHEF CRİOLLO CHOCOLATE” HOPA’NIN EN TATLI MEKANI"

Girişimci iş insanı Bengisu Vayiç“in daha önce medya mensuplarına verdiği demeçlerde şu ifadeler yer almıstı :
“insanların mutlu olduğu en küçük tebessüm tüm yorgunluğa değiyor".
Karadeniz sahil otoyolu üzerinde ve Hopa ilçe merkezinde yeralan  “B.V.Chef Criollo Chocolate” damaklarınıza tadını bırakacak onlarca el yapımı menüsüyle sizleri bekliyor.

Kendisinden bahsederken sevdiği mesleği yaptığını dile getiren Bengisu Vayiç, “Hopa doğumluyum. 26 yaşında genç bir girişimciyim. Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik Bölümü mezunuyum. Herkesin sevdiği bir meslek grubu vardır ve bende sevdiğim mesleği yani Çikolatacılık yapıyorum.” dedi.
"İlerleyen süreçte bu lezzetli ürünlerimizle  ,  kaliteli işçiliğimizle , misafirperver personel anlayışımızla şubeleşmek İstiyorum” dedi.
MARKANIN HİKAYESİ
Criollo chocolate isminin hikâyesini anlatan Vayiç, İsmi düşünürken uzun ve uykusuz geceler geçirdiğini belirterek; “Amacım hem çikolata ile anlamlı hem de ileriye dönük markalaşmada geçerli olmalıydı. Criollo Kakao ağaçlarının prensi olarak bilinir ve çok ince kabuklu meyveler verir. Bu tür az ürün verir ve aynı zamanda oldukça hassastır. Böylesi bir ağaçtan esinlenerek isime karar verdim.
5 yıla yakındır İstanbul’da bu işi yaptım. Sağlık sorunları nedeniyle memlekete dönüş yaptım. Bu süre zarfında işimi devam ettirdim ve bu sürecte sağlık sorunlarım ile ilgilendim. Müşteri talebi geri dönüşlerin olumlu olmasından dolayı “neden kendi işletmemi açmayayım” düşüncesini doğurdu. Şuan  hedefleeime adapte olmuş durumdayım , elbette bunun için çok zamanımız var ama çalışmaya çabalamaya devam edeceğiz.
Kadın ve genç girişimci olarak KOSGEB’den destek aldık. Makine ve ekipman desteği ile işimizin teknik kısmını hallettik. Tüm çabalarım göz önüne getirildiğinde"Yapabileceklerimin sınırı olmadığını gösterdim”
İşletmeyi açmadan önce sosyal medyadan hizmet veren Vayiç, olumlu geri dönüşlerden aldığı cesaretle işletme açmaya karar verdiğini söyleyerek, “İşletmemi açmadan önce evden çalışıp 3 ay ürün temini yaptım. Sosyal medyayla beraber herkesin ulaşabildiği bir çikolatacı olmuştum. Olumlu dönüşlerle birlikte işleri büyütüp dükkan açmak istedim. Olumsuz tepkilerde oldu tabiî ki kadın olarak yapamayacağımı söyleseler de her zaman ayakta kalıp , yapabileceklerimin sınırı olmadığını gösterdim.
Konsept olarak çikolata- kahve ve butik tatlılar var. 20 çeşit el yapımı çikolatamız dünya kahvelerimiz ve standart kendine özgü yine çikolatanın ağırlıklı olduğu tatlılarımız mevcuttur.” dedi.
İmalatını kendi yaptığı ürünlerin ham maddesinin Belçika kaynaklı olduğunu dile getiren Vayiç, “imalatını kendim yapıyorum. Çikolatalarım ve tatlının imalatını kendim yapıyorum. Günün sonunda insanların mutlu olduğu en küçük tebessüm güzel bir cümle tüm yorgunluğa değiyor. Ham madde Belçika ürünleri olup Türkiye’de satışında meshul firmalar tarafından temin ediyorum. Zaman zaman sorunlar yaşasam da ürün tedariği ile ilgili genelde sorunlar hallediyoruz.
İnstagram üzerinden siparişimizleri  mevcut. Diğer ilçelere de teslimatımız bulunuyor. Nişan, söz, isteme için çikolata tepsisi hazırlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
***Resmi sosyal medya hesabımıza ulaşmak için karekodu okutabilirsiniz.

İnstagram:chocolateecriollo
Tel:0530 603 95 0

Son Haberler