FİNANSAL GÜCE SAHİBİZ

DASK: 117 MİLYAR TL ÖDEME KAPASİTEMİZLE BU VE BENZERİ BİRÇOK DEPREMDE SİGORTALARIMIZIN HASARLARINI TAZMİN EDECEK

FİNANSAL GÜCE SAHİBİZ
Eklenme Tarihi: 2023-02-10 12:46:50

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren, “Bugüne kadar finansal ve operasyonel tüm hazırlıklarımızı, coğrafyamızda meydana gelebilecek olası büyük bir depremi göz önüne alarak yaptığımız için tüm birimlerimiz ve finansal ödeme gücümüzle üzerimize düşeni yapmak için hazırlıklarımız tamdır. Toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz” açıklamasını yaptı.

DASK, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin 5’inci gününde, yıkılan ve hasar gören binalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 30 bini aşkın hasar ihbarının işleme alındığını belirten DASK Genel Müdürü Selva Eren, depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin yapıldığını belirtti. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun hazırlıklarının tam olduğunu kaydeden Eren, şunları kaydetti:

“DEPREM TIRI KAHRAMANMARAŞ’TA HİZMETE BAŞLADI: Deprem sonrası sürdürülecek çalışmalarda kurumumuza da büyük sorumluluk düşüyor. Bu sorumluluğun farkındalığı ile vatandaşlarımıza bir an önce maddi güvence sağlamak adına harekete geçtik. Bu amaçla, ilk olarak Ankara Olağanüstü Yönetim Merkezi’mizdeki ekiplerimize, İstanbul ekiplerimizin de katılımıyla tam kadro çalışmalarımızı başlattık. Ayrıca, yöneticilerimiz ve hasar ekiplerimiz ile aynı gün içinde bölgeye intikal ettik. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza en hızlı şekilde hizmet vermek amacıyla bölgede kuracağımız mobil ofislerin ve deprem tırımızın konuşlanacağı yerleri tespit ettik. Deprem Tırımız ilk olarak Kahramanmaraş’a yerleşerek hizmete başlamış olup, diğer mobil ofislerimiz ise 13 Şubat itibarıyla faaliyete geçecektir. 

ÜZERİMİZE DÜŞENLERİ YAPMAK İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ TAM: Bugüne kadar finansal ve operasyonel tüm hazırlıklarımızı, coğrafyamızda meydana gelebilecek olası büyük bir depremi göz önüne alarak yaptığımız için tüm birimlerimiz ve finansal ödeme gücümüzle üzerimize düşeni yapmak için hazırlıklarımız tamdır. Bugün itibarıyla biriken deprem fonlarımız 23 milyar TL seviyesinde olup, sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklediğimiz ciddi miktarda reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL ödeme kapasitemiz ile bu ve benzeri birçok depremde sigortalarımızın hasarlarını tazmin edecek finansal güce sahibiz. 

İHBAR GELMESİNİ DAHİ BEKLEMEDEN ÖDEMELERİ YAPIYORUZ: Operasyonel süreçlerde ise olası büyük bir afete hazırlıklı olmak adına yenilediğimiz bilgi sistemleri altyapımız, beklediğimiz performansta, sorunsuz ve kusursuz hizmet sunmamıza imkân sağlamaktadır. Alo DASK 125, e-Devlet ve web sitemiz aracılığı ile kesintisiz şekilde hasar ihbarı almanın yanında diğer kamu kurumlarının yaptığı tespitler doğrultusunda sigortalılarımızdan ihbar gelmesini dahi beklemeden hasar süreçlerini başlatıp ödemelerini gerçekleştiriyoruz.

İŞLEME ALINAN HASAR İHBARLARI 30 BİNİ AŞTI: Şu ana kadar tarafımıza ulaşmış 30 bini aşkın hasar ihbarı işleme alınmış olup eksper görevlendirmelerine başladık. Depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödememizi gerçekleştirdik ve hasar ödemelerimizi hızla sürdürüyoruz.

BÖLGEDE VE MERKEZDE GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ: DASK olarak, bağlı bulunduğumuz Hazine ve Maliye Bakanlığı’mız ve düzenleyici üst kurumumuz Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumumuzdan destek alarak tüm ekibimiz ile gerek bölgede gerekse merkezimizde görevimizi yerine getiriyoruz.”

Son Haberler