Futbol Terörüne Geçit Verilmemeli!

Haber Hüseyin ZORKUN

Futbol Terörüne Geçit Verilmemeli!
Eklenme Tarihi: 2025-02-09 22:56:30

Haberci.tr - Futbol… Kimi için bir tutku, kimi için bir yaşam biçimi… Ama benim için hiçbir zaman sevilebilecek bir alan olmadı. Çünkü futbolun içine baktığınızda ne buluyorsunuz? Aşırı fanatizm, kirli oyunlar, şiddet, küfür, taşlı sopalı kavgalar… Spor denildiğinde aklımıza dostluk, kardeşlik ve fair-play gelmeli. Ama futbolda ne yazık ki nefretten, kavgadan ve şiddetten başka bir şey göremiyoruz.

Son yaşanan olay da bunun en acı örneklerinden biri… TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan Elazığspor - Vanspor maçı sonrası, Vanspor kafilesini taşıyan otobüs Elazığ’dan ayrılırken taşlı saldırıya uğradı. Sonuç: 3 yaralı, 3 gözaltı… Peki soruyorum, bu yaşananlar sporun neresinde?

Futbol Terörüne Geçit Verilmemeli!

Bu vahşeti gerçekleştiren futbol teröristlerini en ağır şekilde kınıyorum! Bu ahlaksızlık, bu çirkinlik cezasız kalmamalı. Saldırıyı gerçekleştirenler yalnızca gözaltına alınmakla kalmamalı, aynı zamanda en ağır cezalarla karşı karşıya bırakılmalı. Öyle bir ceza verilmeli ki, bundan sonra hiçbir fanatik bu tür bir eylemi aklının ucundan bile geçirememeli.

Ayrıca bu tarz vandallık yapanların ömür boyu tüm spor salonlarından, statlardan ve müsabakalardan men edilmesi gerekiyor. Çünkü bunlar sporcu değil, taraftar bile değil! Bunlar, tribünlere ve sahalara sızmış birer şiddet yanlısı provokatörler!

Futbol Bir Eğlencedir, Şiddet Değil!

Unutulmamalıdır ki spor, bir oyun, bir yarış, bir mücadele ve bir başarı hikâyesidir. Kazanmak da vardır, kaybetmek de… Bunu olgunlukla karşılamak gerekir. Ama maalesef centilmenlik ve sportmenlik herkese nasip olmuyor.

Geçmiş olsun Vanspor… Ama bu sadece Vanspor’un değil, Türk sporunun kanayan bir yarasıdır. Eğer bu olayın üstü kapatılırsa, eğer caydırıcı cezalar verilmezse, yarın başka bir şehirde, başka bir takımın başına aynı şeyler gelecek. İşte bu yüzden futbol terörüne karşı herkes sesini yükseltmeli!
 

Son Haberler