Geçmişten Günümüze Anadolu“da Kadın İzleri Sempozyumu

Haber:Ufuk Bulut

Geçmişten Günümüze Anadolu'da Kadın İzleri Sempozyumu
Eklenme Tarihi: 2024-03-23 17:52:00

Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği“nin organize ettiği Geçmişten Günümüze Anadolu“da Kadın İzleri Sempozyumu, bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Merkezi“nde gerçekleşen etkinlik, "Sahada Çalışan Kadın Gazeteciler" konulu panel ve sanatçı Mevhan Yurdatap (Frida Vinci) tarafından sunulan "Fantastik Yüzler" adlı resim sergisinin açılışıyla renklendi.

Panele, bağımsız gazetecilerin yanı sıra, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatı Rukiye Leyla Süren, Uluslararası Ekolojik Kadın Köyü Derneği Başkanı Hüzün Yücel, avukat Vergül Türk Tan ve sanatçı Mevhan Yurdatap (Frida Vinci) gibi önemli isimler katıldı. Bağımsız Gazeteciler Derneği Başkanı Ufuk Bulut ve panelin moderatörü Yasemin Çağlayan da etkinlikte yer aldılar.

Geçmişten Günümüze Anadolu“da Kadın İzleri Sempozyumu

Bağımsız gazeteciler birliği başkanı ve yöneticilerinin de tam destek verdiği etkinlikte, aynı zamanda Bağımsız Medya Gazeteciler Derneği Teşkilat Başkanlığı“nı yürüten Hüzün Yücel, panele yönelik katılımı koordine etti.

Panel, sahada çalışan kadın gazetecilerin mesleklerinde karşılaştıkları zorlukları ve başarı hikayelerini ele aldı. Özellikle kadınların gazetecilik alanındaki önemli katkıları ve mücadeleleri vurgulandı.

Açılış töreninde, sanatçı Mevhan Yurdatap (Frida Vinci) tarafından sergilenen "Fantastik Yüzler" adlı resim sergisi, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Sergide, sanatçının eşsiz tarzıyla yaratılmış çarpıcı eserler yer aldı.

Geçmişten Günümüze Anadolu“da Kadın İzleri Sempozyumu“nun bu yılki etkinlikleri, kadınların güçlenmesi, seslerini duyurması ve toplum içindeki yerlerinin önemine dikkat çekerek büyük bir başarıyla sonuçlandı.

Geçmişten Günümüze Anadolu“da Kadın İzleri Sempozyumu

Son Haberler