Herkesin Baharı Kendisine..

Fakir Yılmaz Yazdı...

Herkesin Baharı Kendisine..
Eklenme Tarihi: 2024-07-12 13:33:05

Herkesin Baharı Kendisine..
Kara elmasın (petrol) bulunduğu Ortadoğu ve Afrika’da oynanan demokrasi oyunu Mısır’da yapılan Askeri ihtilalle bozulurken, o estirilen bahardan da bir şey kalmadığını görüyoruz.
Gerçi bir Orta Doğu uzmanı gazeteci olmaya gerek yok bu bölgede yaşananları tahlil etmeye..
Ama yine de yazarken dikkatli ve hassas olmak gerek, dünyayı sömürge avuçlarında tutan ABD ve AB’li ülkelerin İsrail ayakları ile karıştırdığı bölgeyi analiz ederken..
Evet herkesin baharın kendisine deyip, Afrika ve Ortadoğu’dan çıkıp, kuzeye, “Türkiye“nin Kafkaslara açılan kapısı“ denilen ama ithalatın, ihracatın adının olmadığı, ormanlarının katliam derecesinde kesildiği Ardahan’a gelelim diyorum..
Gerçi bahar geçti, kışın kaz, yazın sazcıların şen şıkırdak şenlik, festivalleri de geri de bırakıp, son bahara doğru gidiyorsakta, yolları kent merkezlerin ce köy yoları gibi olağanüstü bozuk olsa da bir hayli serin yayları olan Ardahan’da yazı bahar olarak yorumlarsak, sanırım kimse bir şey demez..
Ardahan“ı ve bir türlü yaşayamadığı baharını anlatsak, yeniden güncellemeleri için beklenen cihazları hala gelmeyen Amerika“nın F-16’lar, yada orman yangınlarına değil, işçilerin, öğretmenlerin üzerine su fışkırtan Tomalar üzerimize kalkar diye korkmaksak da birilerinin, yani Ardahan“a bahar yaşattıklarını belirtip, kendi kendilerine hava atanların şekerinin artacağından eminiz..
Çünkü Ardahan’da bahar yaşanıyor denildikçe kıştan bir türlü çıkıp, ileri gidemediğimizi şöyle bir iki cadde ve sokakta yaya gezmekle, köyleri ziyaret etmekle rahatlıkla görebiliriz..
Ancak dedik ya herkesin baharı kendisine diye..
Bu nedenle bizim de uzun süredir dokunmamaya çalıştığımız bahar keyfini birilerinin bir hayli güzel güzel çıkartıyor..
Evet Ortadoğu, ardından Afrika’da esen yarında Ardahan“ın sınır olduğu Kafkaslara yönelik gelmesi beklenen baharların bir hayli yaşandığı dünyanın bu sınır ilinde ki, bahar, yaza, sonbahar nasıl, kimler ve kimler için geçerli olduğunu anlatsak bizim de Mısır’da ki Mursi’nin durumundan beter olacağımız kesin..
Çünkü bırakın Ardahan baharını yaşayanları, Ardahan“a gelip festival, şenlik düzenleyerek Ardahan“ı kurtardıklarını diyenlere bir şey demeye kalktığımızda aleyhimizde olmadık iftira kampanyaları, hatta sırf bizim için kurulup, kapatılan siteleri açıldığını biliyoruz..
Neyse biz  yine de “İmamların belediyelere, hatta üniversitelere genel sekreteri hatta rektör diye diğer resmi kurumlara çekildikleri için başta olmak üzere diğer kurumlara çekilip,  müdür, amir yapıldıkları için camilere de imam kalmadı!..“ diye yazalım, herkesin baharı kendisine diyerek..

Son Haberler