Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce

Kayseri’de hobi bahçesi kullanıcıları, son iki yılda yapılan yüksek oranlı aidat artışlarına tepki gösterdi. Kayseri Hobi Bahçeleri Yaşatma Derneği Başkanı Serdar Toker, aidatların 1.800 liradan önce 5 bin liraya, ardından 10 bin liraya ve son olarak yüzde 50 zamla 15 bin liraya yükseltildiğini açıkladı.
Serdar Toker, yapılan zamların özellikle emeklileri derinden etkilediğini belirterek, “İki senedir en büyük darbe emeklilere vuruluyor. Asgari ücret ve emekli maaş zamları henüz belli olmadan aidatlara yüzde 50 zam yapılması kabul edilemez.” dedi.
“İyi Belediyecilik Emeklisine Hizmetle Ölçülür”
Toker açıklamasında, iyi belediyeciliğin halkına ve emeklisine hizmet etmekle mümkün olduğunu vurgulayarak, “Belediyenin paraya ihtiyacı varsa bunu başka kaynaklardan temin edebilir. Emeklinin cebine göz dikilmesi, insafsızlığın hat safhaya ulaştığının en açık göstergesidir.” ifadelerini kullandı.
Belediyenin İtibarına Zarar Uyarısı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en büyük 10 il belediyesinden biri olduğuna dikkat çeken Serdar Toker, bazı bürokratik uygulamaların belediyeyi kamuoyu önünde zor durumda bıraktığını belirtti. Toker, “Bizler dernek olarak belediyemizin basında ve medyada olumsuz bir nitelikle anılmasından rahatsızız.” diye konuştu.
“Türkiye’de En Yüksek Ücretlerden Biri Alınıyor”
Muadil belediyelerde hobi bahçesi ücretlerinin 3 bin ile 5 bin lira arasında değiştiğini kaydeden Toker, Kayseri’de uygulanan 15 bin liralık ücretin Türkiye’deki en yüksek bedeller arasında yer aldığını söyledi.
Kış Dönemi İçin Net Talep
Serdar Toker, kış aylarında bahçelerin aktif olarak kullanılamadığına dikkat çekerek, “Eğer bahçelerin kışın kullanılmasını istemiyorsanız ücretler yarıya indirilmeli. Yok eğer bizim bahçeleri kullanmamızdan rahatsız olunuyorsa bunun açıkça söylenmesini isteriz. Bu durumda bahçeleri hep birlikte terk ederiz.” açıklamasında bulundu.
DAİB Başkanlığı İçin Ömer Madırlı Adaylığını Açıkladı.
Siyaseti Hayatın İçinde Yapan Bir İsim: Mehmet Sait Başdaş
Çataltepe Esnafın Alın Teridir!
Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Berat Kandili Mesajı
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
UFUK BULUT'UN ADALET ARAYIŞI! 11 ay önce
Onur2 hafta önce