Kerbela Şanlı  ” Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim

Haber : Murat Genç

Kerbela Şanlı  ” Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim
Eklenme Tarihi: 2024-03-29 13:57:48

Kerbela Şanlı  ” Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim

Hüdapar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kerbela Şanlı “Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim”dedi.

 

Erzurumlu vatandaşlarımıza seçim beyannamemizi bir kez daha hatırlatarak son çağrımı yapıyorum ” Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim.

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik seçim beyannamemizi Genel Başkanımız sayın Zekeriya Yapıcıoğlu açıklamışdı.

Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, Ankara’da düzenlenen aday tanıtım programında partimizin 31 Mart 2024 Yerel Seçim Beyannamesi’ni açıklamışdı.

 

HÜDA PAR belediyeciliğinde yapılması planlanan projeler beyannamede şu başlıklar altında anlatıldı:
“Şehircilikte Planlı Belediyecilik, Yönetimde Adil Belediyecilik, Sosyal ve Dayanışmacı Belediyecilik, Üreten Belediyecilik, Yerli Belediyecilik, Kültürel Belediyecilik, Koruyucu Belediyecilik, Çevreci Belediyecilik, Şeffaf Belediyecilik, Katılımcı Belediyecilik, İsrafsız Belediyecilik, Ulaşılabilir Belediyecilik, Ulaşımda Hızlı ve Güvenli Belediyecilik, Engelsiz Belediyecilik, Dijital Belediyecilik, Gençliği Koruyan Belediyecilik”

20240329 124915 scaled

Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun açıkladığı seçim beyannamemizin tamamı:

19 Aralık 2012’de “Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” şiarıyla siyaset sahnesine çıktığımız günden itibaren Hakk’ın hatırını âli tutan, halkımızın menfaatini ve maslahatını gözeten bir anlayışla hareket ettik. Bu bakımdan siyasete temiz bir nefes, insanı merkeze alan yeni bir bakış açısı kazandırdık.

 

Milletimizin maddi ve manevi kalkınmasında yerel yönetimlerin yapabileceği çok şey vardır. Halkın hizmetinde olması gereken belediyeler maalesef kimileri tarafından kişisel ve grupsal menfaatler için bir rant kapısı haline getirilmiştir. Halkımızın bu gidişattan rahatsız olduğunu görüyor ve diyoruz ki çaresiz değilsiniz. HÜDA PAR olarak biz hizmete talibiz. Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet BİZİMLE OLUR.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir süre kaldı. Güçlü kadrolarımız, doğru ve emin adaylarla ülke genelinde seçimlere giriyoruz. Belediyelerimizin daha işlevsel hale getirilmesi, kaynakların doğru ve adil bir şekilde kullanılması için HÜDA PAR’ın siyaset anlayışına ihtiyaç vardır.

 

“(Yusuf) dedi ki: Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben çok iyi korurum ve bu işi bilirim.” (Yusuf Suresi- 55)

 

Biz de Yusuf aleyhisselamın dediğinden hareketle; yönetime talip olduğumuzu, halkımızın menfaat ve maslahatını koruyacağımızı taahhüt ediyor, bu işleri de iyi bildiğimizi ilan ediyoruz. Halkımızın “Dürüst Belediyecilik ve Gerçek Hizmet” ile tanışma vakti gelmiştir.

 

Bu vesileyle adalete ve hakkaniyete uygun bir belediye yönetimi için bütün vatandaşlarımızı 31 Mart Yerel Seçimlerinde “Bu Sefer HÜDA PAR” diyerek HÜDA PAR’ımıza oy vermeye davet ediyoruz.

 

20240329 124043

YEREL YÖNETİMLERE BAKIŞIMIZ

 

Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için belediyelerin daha geniş yetkilerle donatılması gerektiğine inanıyoruz. Merkezi yönetimin yerel yönetimler üzerindeki vesayeti kaldırılmalı, bunun yerine karşılıklı işbirliği sağlanarak yerel yönetimlerin iç denetim mekanizmaları etkin hale getirilmelidir. Yine merkezi idarenin belediyeler üzerindeki denetimi; yerinden yönetim anlayışına zarar vermeyecek düzeyde orantılı, sadece anayasa ve yasalara uygunluk denetiminden ibaret olmalı, yerindelik denetimi olmamalıdır.

Şehir halkının yönetime katılımı artırılmalı, kendi şehirleriyle ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olmaları sağlanmalıdır. Binaenaleyh belediyeler, kaynak oluşturma başta olmak üzere diğer hizmet alanlarında daha işlevsel bir yapıya kavuşturulmalıdır.

“Dürüst Belediyecilik, Gerçek Hizmet” şiarıyla yerel yönetimlerde insanı önceleyen ve adaleti merkeze alan bir anlayışla hareket edeceğiz. Emin, güvenilir ve doğru adaylarla halkımıza hizmet ederek şehirlerimizi bütün yönleriyle marka şehirler haline getireceğiz.

Belediye başkanlarımız “Şehrin Emini” yani “Şehremini” olacak. Şehrin emin kişisi olarak halkın emaneti olan belediyenin malını yetim malını korur gibi koruyacak ve halkın hizmetine sunacaktır. Dürüst belediyecilikle tanışan halkımız gerçek hizmeti görecek. Şehirlerimiz daha güvenli, huzurlu ve yaşanılır şehirler haline getirilecek.

Belediyelerimizde aynı şehirde yaşamanın gereği olarak herkesin eşit hizmet ve adil muamele göreceği, “Hemşehrilik” hukukunu uygulayacağız. Hemşehrilerimiz başta olmak üzere herkes belediyelerimizden hak ettiği değeri görecek ve siyasi görüşüne bakılmaksızın her türlü hizmeti alacaktır.

Kardeş Belediyecilik uygulaması ile gelişmekte olan ve desteğe ihtiyaç duyan şehirlerdeki belediyeler kardeş belediye ilan edilecek. Böylece belediyeler ve şehirlerarası yardımlaşma ve dayanışma sağlanmış olacak. Bu kapsamda öncelikle her bir belediyemiz Filistin’deki bir belediye ile kardeş belediye yapılacak.

ŞEHİRCİLİKTE PLANLI BELEDİYECİLİK

Şehir planlamaları toplumların medeniyetlerini yansıtan önemli göstergelerdir. Kurulacak yeni yerleşim alanları kadim medeniyetimizin izlerini taşıyacak şekilde planlanmalı, günümüz standartlarına uygun olarak inşa edilmelidir.

HÜDA PAR’ımızın belediyeciliğinde “Güvenli Evler, Dirençli Şehirler” sloganıyla depreme karşı güvenli ve dirençli yerleşimler oluşturulacak. Fay hatları üzerinde olduğu tespit edilen yapılar güvenli alanlara taşınacak. Deprem tehlikesi yüksek olan fay hatları üzerinde ise yeşil alanlar oluşturulacak.

Bizim yönetimimizde, depremlerde yaptığı bina yıkılmış veya ağır hasar almış müteahhitlerden kusuru ve ihmali bulunanlara hiçbir şekilde inşaat ruhsatı verilmeyecek.

Kentsel dönüşüm için riskli yapıların haritası çıkarılacak. Afet riski bulunduğu bilimsel verilerle raporlanan alanlar ve çarpık yapılaşma bölgeleri şehrin modern vizyonuna uygun hale getirilecek.

Şehrin geleceğini etkileyecek önemli projelerde, yeni imar planlarında ve plan değişikliklerinde meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin ve yöre halkının talepleri dikkate alınacak. Şehrin mimari dokusuna zarar veren yapılaşmaya izin verilmeyecek, mahalle kültürünü yeniden yaşatmayı esas alan imar planlarına ağırlık verilecek.

Kentsel görünümle ve şehrin düzeniyle uyumlu olmayan iş kolları için şehre mesafeli ve şehir hayatını olumsuz etkilemeyecek bölgelerde alan açılacak. Şehrin mimarisi ve kültürel dokusuyla uyumlu olarak meslek kollarına göre gruplandırılmış Mesleki Çarşılar kurulacak. Tamir atölyeleri kurmak isteyen kooperatiflere Atölye Çarşıları inşa edilecek.

“Her Eve İçilebilir Musluk Suyu” sloganıyla şebeke sularını içilebilir kaliteye getireceğiz. Su kesintileri yaşanmaması için şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayacak projeler üreterek vatandaşlarımızın temiz suya erişmesini sağlayacağız. Ayrıca parklara ve şehrin muhtelif yerlerine çeşmeler ve su sebilleri yapılacak.

Atık su arıtma tesisleri kurulacak ve var olan tesislerin verimliliği artırılacak.  Gereksiz su tüketimini sonlandıracak tedbirler alınacak.  Atık su arıtma tesislerinden çıkan suların tarımda, sanayide ve diğer alanlarda yeniden kullanımı ile su israfı önemli miktarda engellenecek. Yağmur ve kanalizasyon hatları birbirinden ayrıştırılarak yağmur sularının tarımsal sulamada kullanılması sağlanacak.

İhtiyaca cevap veremeyen eski mezarlıklar yerine isim ve numaralı adres sistemine dayalı planlı ve projeli, ağaçlandırılmış, içerisinde, cami, morg ve gasilhaneler bulunan yeni mezarlıklar inşa edilecek.

YÖNETİMDE ADİL BELEDİYECİLİK

Adalet, emanet, hakkaniyet, ehliyet ve liyakat yönetim anlayışımızın temel ilkeleridir. Bütün muamelelerimizde bu ilkelere göre hareket edeceğiz. Belediyelerin kaynakları ve imkanları tüm halkımızındır. Hiçbir ayrım olmaksızın bütün vatandaşlarımız belediyelerimizdeki bütün hizmetlerden yararlanacak. Hiç kimse kendisini öteki olarak görmeyecektir.

Belediyelerimizde personel alımında işin niteliğine göre liyakat esas alınacak. Vasıfsız işçi alımında ise muhtaçlık durumu da göz önünde bulundurulacak.

Belediyelerimizde çalışanlarımıza asgari ücret değil insani ücret verilecektir. İşçilerimize vereceğimiz insani ücret belirlenirken işçilerin bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri de hesaba katılacaktır. Böylece çalışanlarımız geçim kaygısı taşımadan işlerini yapacak.

Belediyelerimizde, kadın çalışanlar için esnek çalışma şartları uygulanacak.

20240329 123941

SOSYAL VE DAYANIŞMACI BELEDİYECİLİK

Barınma ve mesken sahibi olma en temel haklardandır. Dar gelirli vatandaşların uygun fiyata konut sahibi olacakları ve barınma ihtiyacını karşılayacakları Sosyal Konutlar yapılacak.

“Hiç Kimse Aç ve Açıkta Kalmayacak” sloganıyla belediyelerimizin hizmet alanında kimsesiz olduğu için sokakta yatan ve aç olduğu için dilenen kimseye rastlanmayacak.

Yetimlerin, kimsesizlerin, muhtaçların ve evsizlerin aile şefkati ile bakılacağı ve barınma dâhil tüm ihtiyaçlarının sağlanacağı mekânlar inşa edeceğiz.

Başka şehirlerden hastanelere gelen hastalar ve hasta yakınları için hastanelerin çevresine belediye bünyesinde refakatçi misafirhaneleri kuracağız.

Hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek temel ihtiyaç miktarınca su ücretsiz olacak. Su israfını önlemek için kademeli fiyat uygulaması yapılacak.

Mevcut taziye evleri ve ihtiyaca göre inşa edilecek taziye evlerinde halkımızın acısına ortak olma adına günlük bir öğün yemek ve içecek desteği verilecek.

Hiçbir geliri olmayan veya bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımız için lokanta standartlarına sahip, oturup sıcak yemek yiyebilecekleri Aş Evleri kurulacak.

Kreşler, yurtlar ve kurslar açılarak dar gelirli vatandaşlarımızın bu merkezlerden ücretsiz olarak faydalanması sağlanacak. Diğer vatandaşlar ise cüzi bir ücretle buralardan istifade edebilecek.

Evlenmek isteyen gençlere evlilik yardımı yapılacak. Belediye bünyesinde oluşturulacak “Evlilik Fonu” ile beyaz eşya ve çeyiz yardımı yapılacak.

Dar gelirli vatandaşlarımıza kırtasiye ve ulaşım yardımı yapılacak.

Bakım ihtiyacı olan vatandaşlara evde bakım hizmetleri, tedavi merkezlerine ulaşım hizmeti vb. destekler sağlanacak.

Ekonomik nedenlerle öğrenimine devam etmekte zorlanan evli öğrenciler için “Eğitim ve Kira Yardımı” sağlanacak. İmkânlar dâhilinde “Evli Öğrenci Yurtları” yapılacak.

Emekli ve engelli ihtiyaç sahiplerine maddi yardımlar yapılacak.

Belediye hizmet alanımızdaki şehirden kırsaldaki köyüne geri dönmek isteyen ailelere taşınma desteği sağlanacak.

ÜRETEN BELEDİYECİLİK

Üretime dayalı kalkınmayı önemsiyoruz. Şehirlerimizin kendi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir üretim alt yapısı oluşturmak öncelikli hedeflerimizden biri olacak. İstihdama ve üretime yönelik alanlara yatırım yapan girişimcilere yer tahsisi ile vergi ve harç ödemelerinde kolaylık sağlanacak.

Belediyeler bünyesinde işletmeler, atölyeler ve üretim merkezleri kurularak hem kaliteli ve ucuz ürün üretimi yapılacak hem de iş arayanlar için istihdam alanları açılmış olacak.

Doğal ve organik tarımsal ürün, sebze ve meyvelerin şehir içi pazarlara aracısız ulaştırılması sağlanacak

Rüzgâr Enerjisi Santralleri ve Güneş Enerjisi (Solar Enerji) Panelleri kurularak belediye için kaynak üretilecek. Modern katı atık bertaraf tesisleri ile çöplerden enerji elde edecek tesisler kurulacak.

IMG 20240326 WA0084

YERLİ BELEDİYECİLİK

Yerli esnafı Zincir Marketlere ve AVM’lere karşı koruyacak tedbirler alınacak. Mahalle esnafının korunması amacıyla zincir marketlerin sokaklarda şube açmasına izin verilmeyecek. Ayrıca zincir marketlere mesafe sınırı getirilecek. Şehir içine yeni AVM’ler için ruhsat verilmeyecek.

Yerli üretim yapan firmaların halka tanıtılmasına yardımcı olunacak. Halk yerli üretim yapanlardan alışveriş yapmaya özendirilecek. Belediyelerin ihtiyacı için tüketilen gıda ürünleri yerli esnaf ve üreticilerden satın alınacak.

 

KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK

Belediyelerimiz kültür ve eğitim hizmetlerine gereken ehemmiyeti vererek 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın rahatlıkla istifade edeceği mekânlar ve alanlar inşa edecek.

Aile Danışma ve Yaşam Merkezleri Kadın ve Gençlik Merkezleri Spor Merkezleri Kültür ve Sanat Merkezleri, Engelli ve Yaşlı Merkezleri, Kütüphane ve Etüt Merkezleri gibi hizmet binalarının niteliği ve niceliği artırılacak.

Belediyelerimizin bünyesinde meslek edindirme ve sanat kursları ile anadil kursları açılacak. Geleneksel el işleri, çocuk bakımı, dikiş nakış, yemek yapımı gibi beceri kursları açılacak. Aile ve çocuk yetiştirme eğitimleri verilecek. Engelli çocuklar için kreş ve eğitim merkezlerinin sayısı artırılacak

 

KORUYUCU BELEDİYECİLİK

“Güvenli Sokaklar” sloganıyla Sokakları ve parkları başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımız için güvenli hale getireceğiz. Sahipsiz başıboş köpekler sokaklardan toplanıp barınaklara alınıp kısırlaştırılacak ve sahiplendirilecek. Saldırganlaşıp insan hayatı ve sağlığı için tehlikeli hale gelen köpekler itlaf edilecek.

“Aydınlık Sokaklar ve Parklar” projesi ile sokaklarda ve parklarda vatandaşların can ve mal güvenliğine yönelik tehditler azaltılmış olacak. Aydınlatma ve alınacak diğer tedbirlerle vatandaşların halka açık bu mekânlardan rahatça istifade edebilmesi sağlanacak.

 

ÇEVRECİ BELEDİYECİLİK

“Temizlik imandandır” şiarıyla şehirlerimizi temiz tutacak ve çevreyi koruyacak tedbirler alacağız.

Şehirlerimizin temiz kalması ve tabiatın/çevrenin korunması için “Sıfır Atık” projesi yaygınlaştırılacak. Şehirlerimizin etrafının çöplüğe dönmemesi için vahşi depolama yöntemlerine son verilecek. Geri dönüşümü kolaylaştırmak için çöpler kaynağında tasnif edilecek ve yerinde ayrıştırılacak. Bunun için meskenlerde ve işyerlerinde atıkların sınıflandırılarak toplanması sağlanacak.

 

“Nefes Alan Canlı Şehirler” projesiyle şehirlerimizin yaşam kalitesini yükselteceğiz..

Hava kirliliğine karşı tedbirler alınacak. Evlerde ve işyerlerinde temiz enerji kullanımı teşvik edilecek. Temiz şehir havası için şehir içi ulaşım elektrik enerjisi ile çalışan toplu taşıma araçları ile yapılacak.

“Doğal Yaşa, Sağlıklı Yaşa” sloganıyla doğayla bütünlük halinde yeşille donatılmış çevreci şehirler inşa edeceğiz. Şehir içinde herkesin istifade edebileceği doğal, ulaşılabilir ve güvenli yeşil alanlar oluşturulacak.

Bizim belediyelerimizde çevreye ve doğal yaşam alanlarına zarar veren yapılaşmaya izin verilmeyecek. Yeni Şehir Parkları yaparak ve Şehir Ormanları alanlarını artırarak şehirlerimizin beton yığınına dönmesine engel olacağız.. Halkımızın dinlenebileceği ve eğlenebileceği yeterli sayıda mesire ve piknik alanları yapılacak. Şehrin doğal güzellikleri korunacak.

 

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

Belediyelerimizin kapısına “rüşvet alan da veren de melundur” hadis-i şerifini yazacağız. “Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele” belediyelerimizin alamet-i farikası olacak. Belediyelerimizde hiçbir şekilde yolsuzluk yapılamayacak ve rüşvetle iş görülmesine müsaade edilmeyecek.

“Rant Siyaseti Değil, Hizmet Siyaseti” anlayışımız gereği şeffaf ve denetlenebilir örnek bir belediyecilik sergileyeceğiz. Belediyelerimizin gelir ve giderleri kamuoyu ile paylaşılacak. Her yıl belediye bütçesinin kullanımına ilişkin faaliyetler ilan edilecek. Belediye Meclisi toplantıları ve belediye ihaleleri canlı yayın dâhil, herkese açık şekilde yapılarak yönetimde şeffaflık sağlanacak.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

“Belediyeleri Birlikte Yönetelim” çağrımızın gereği olarak, belediye sınırları içinde yaşayan halkın temsilcilerinin ve STK’ların yönetime katılımı için Şehir İstişare Meclisleri (ŞİM) kurarak belediyeleri birlikte yöneteceğiz. Şehri ilgilendiren konularda karar vermeden önce bu meclisin görüş ve önerileri alınacak.

Şehri ilgilendiren önemli konularda veya imar planı değişikliklerinde plebisit yöntemi uygulanarak halk ile birlikte karar verilecek. Böylece halk mahallesini ve şehir hayatını ilgilendiren konularda yönetimde söz sahibi yapılacak.

 

İSRAFSIZ BELEDİYECİLİK

“İsraf haramdır” düsturu siyasetimizin temel ilkelerinden biridir. Harcamalarımızda bu ilkeden asla ödün vermeyeceğiz.

Belediyelerdeki karşılama ve konaklama giderleri ile davetlerdeki fuzuli ve gereksiz harcamalarda kısıtlamaya gidilerek israfa son verilecek.

Belediyelerin ihtiyaç olmadığı halde yaptıkları kaldırım ve refüj yenileme gibi uygulamalarına son verilecek.

Belediyelerin yapacağı kültür ve sanat faaliyetleri ile yozlaştırılmış eğlence programları birbirine karıştırılmayacak. Hizmete harcanması gereken belediye bütçesinin festival, konser vs. eğlence organizasyonları için çarçur edilmesine müsaade edilmeyecek.

ULAŞILABİLİR BELEDİYECİLİK

“YEŞİL MASA” projesi ile vatandaşlarımızın belediye ilgili tüm sorun, şikâyet ve önerilerini 7/24 iletebilecekleri Halka Hizmet Merkezleri kuracağız. “Sorunları Kaynağında Tespit” projesi ile halkın, belediyeye ilettiği her türlü sorunu şikâyetçi vatandaşın kapısına kadar giderek yerinde görecek ve çözecek “Hızır Ekip” adlı halka hizmet birimleri oluşturacağız.

ULAŞIMDA HIZLI VE GÜVENLİ BELEDİYECİLİK

Akıllı ulaşım sistemi ile sinyalizasyon, kavşak ve trafik akışkanlığı yapay zekadan istifade edilerek hızlandırılacak.

Araç trafiği ve enerji tasarrufu için toplu taşıma araçları ile ulaşım teşvik edilecek. Toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilecek.

Şehir içinde güvenli ve sürekliliği olan bisiklet yolları yapılacak. Karayolları bisiklet kullanımına uygun hale getirilecek ve bisiklet park noktaları yaygınlaştırılacak.

Ulaşım ve trafik sorununu çözmek için şehir içi ulaşım hafif raylı sistemlerle rahatlatılacak. Şehrin ihtiyacına göre Metro, Tramvay projeleri hayata geçirilecek.

Transit araçların şehir içi trafiğine girmemesi için ilgili kurumlarla iş birliği sağlanarak Çevre Yolları yapılacak. Şehir içi ulaşımda trafiğin akışkanlığını sağlamak için Çevre Bağlantı Yolları ve Viyadükler yapılacak. Ana arter yolların kavşaklarında Köprülü Kavşaklar ve Battı-Çıktı’lar yapılacak.

Araç park sorununu çözmek için belediyeye ait, düşük ücretli otoparkların sayısı artırılacak. İhtiyaç duyulan yerlerde Katlı mekanik otoparklar yapılacak.

ENGELSİZ BELEDİYECİLİK

Şehir merkezlerinde trafiğin akışkanlığını sağlarken yayalara öncelik verilecek ve yayaların güvenliği için tedbirler alınacak. Belirli caddeler, sokaklar, kaldırımlar, metrolar ve demiryolu ağları, otobüs durakları ve aktarma merkezleri; yaya öncelikli ve engelsiz mekânlar olarak yeniden tasarlanacak.

Dezavantajlı kesimler ve engelliler için şehir içi trafiğinde düzenlemeler yapılacak. Kaldırım,  yaya geçidi, üst geçitler engelli ve yaşlıların kullanımına uygun olacak şekilde yeniden düzenlenecek, üst geçitlere asansörler yapılacak. Engellilerin kullanımına uygun toplu taşıma araçları yaygınlaştırılacak. Engelli vatandaşlarımızın rahatça binebileceği şekilde tasarlanmış “Engelsiz Taksi”ler hizmete sokulacak. Taksi duraklarına belli bir oranda bu araçlardan bulundurma zorunluluğu getirilecek.

Yalnız seyahat eden ve karma taşımalı toplu taşıma araçlarına binmek istemeyen kadınlar için, kadınlara mahsus toplu taşıma aracı hizmeti verilecek.

DİJİTAL BELEDİYECİLİK

Geliştirilecek mobil belediyecilik uygulaması ile belediye hizmetlerine erişimi kolaylaştıracağız. Şehir içi ulaşım, enerji şebekeleri, çöp toplama ve teknik altyapı, sosyal hizmetler ve kültürel faaliyetler gibi hizmetler bütünleştirilmiş bir biçimde dijital ortamdan sağlanacak.

GENÇLİĞİ KORUYAN BELEDİYECİLİK

“Neslini Koru, Geleceğine Sahip Çık” sloganıyla sağlıklı bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızın ve gençlerimizin tüm sorunlarıyla yakından ilgilenip birlikte çözüm üreteceğiz.

Üniversite öğrencileri başta olmak üzere, tüm öğrencilerin barınma ve beslenme sorunlarına çözüm oluşturmak amacıyla, ihtiyaç olan yerlerde öğrenci yurtları ve yemekhaneler kurulacak. İhtiyaç sahibi gençlere Eğitim Destek Bursu sağlanacak.

Belediyeler bünyesinde Gençlik Merkezleri ve Gençlik Kültür Merkezleri kurulacak. Şehrin gelişimine yönelik yenilikçi fikirler geliştirmesi için, belediyelerde gençlerin katılacağı proje atölyeleri düzenlenecek. Eğitime katkı ve gençlerin bilimsel aktivitelere katılımını sağlayacak bilim merkezleri oluşturulacak.

Belediye sınırlarındaki her mahallede en az bir park ve çocuk oyun alanı yapılacak. Yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları çocukların istekleri de dikkate alınarak yapılacak. Semtlerde küçük kapasiteli kapalı spor tesisleri ve havuzlar yapılacak ve düşük ücretle kullanıma açılacak. Semt halı sahaları yapılacak. Yerel amatör spor kulüpleri desteklenecek.

Gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak ve kurtarmak için ilgili birimlerle koordineli çalışacak bağımlılıkla mücadele danışmanlık ve takip merkezleri kurulacak. Uyuşturucu maddelerin zararları konusunda ailelere ve çocuklara uzmanlar tarafından seminerler verilecek.

Seçim beyannamemiz ile nasıl bir belediyecilik yapacağımızı aziz milletimiz ile özet olarak paylaştık.

Bu beyanname, milletimize sözümüzdür, seçmenle yaptığımız bir ahitleşmedir.

Projelerimizi hayata geçirmek için desteklerinizi bekliyoruz. Dürüst ve emin adaylarla aziz milletimize hizmet etmek ve şehirlerimizi hak ettikleri gerçek hizmetle tanıştırmak için 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde desteğinize, oylarınıza talibiz.

Gelin hep beraber BU SEFER HÜDA PAR diyelim.

Değişim BİZİMLE OLUR,

Olursa HÜDA PAR İLE OLUR,

IMG 20240326 WA0085

KERBELA ŞANLI
Diyarbakır Ergani’de 1978 yılında doğdum. 12 yaşında medrese eğitimine başladım. Doğu ve güneydoğuda farklı medreselerde eğitim gördüm. Medrese eğitiminden sonra bir süre fahri imamlık yaptım. İlk ve ortaöğretimimi Diyarbakır’da tamamladım. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldum. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yardım birimlerinde görev yaptım. Devam eden süreçte Kur’an Kursu ve medreselerde başta Kur’an-ı Kerim ve Arapça olmak üzere İslami ilimler dersleri verdim. Rehber TV’de sahabe hayatı ve İslam Ahlakı üzerine program yapımcılığı ve sunuculuğu yaptım. Ayrıca ulusal radyo ve TV kanallarında röportajlarım yayınlandı. 2012’den beri çeşitli medrese ve Kur’an Kurslarında müderrislik yaparak İslami bir neslin inşası için çalışmalarda bulundum. Hür Dava Partisi’nin uzlaşı komisyonunda görev alarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşanan pek çok anlaşmazlık ve kan davalarının sulh ile çözülmesine katkı sunarak arabuluculuk yaptım. Evli ve dört çocuk babasıyım. Serbest zamanlarımda hat sanatıyla ilgilenmekteyim. Arapça ve Kürtçe dillerinde yazılar yazmaktayım. 

 

Son Haberler