Kızılcık Şerbeti Dizisi Yayından Kaldırıldı...

RTÜK,

Kızılcık Şerbeti Dizisi Yayından Kaldırıldı...
Eklenme Tarihi: 2023-04-16 03:32:02

HABER : Habib AYTEKİN

Dün akşam aniden yayından kaldırılan Kızılcık Şerbeti tartışmalara neden oldu. Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümlerinin ne zaman yayınlanacağına ilişkin araştırmalar artarken, Kızılcık Şerbeti Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümü farklı platformda mı olacak? İşte bilinen tüm detaylar…

Aniden yayından kaldırılan Kızılcık Şerbeti dizisiyle ilgili bomba iddia! YouTube üzerinden mi yayınlanacak?

Son birkaç haftadır aldığı reyting oranlarıyla kanalı Show TV’nin en popüler dizilerinden biri haline gelen Kızılcık Şerbeti, gündemden düşmek bilmiyor. Haftalardır en çok konuşulan dizilerin arasındaki yerini kimseye kaptırmayan dizinn hayranları dün akşam kesilen yayınla şoke oldu.

 

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Barış Kılıç, Evrim Alasya gibi ünlü isimlerin rol aldığı Kızılcık Şerbeti, hikayesi ve oyuncularının başarışı dizinin en çok izlenen yapımlardan biri olmasına neden oluyor. Kızılcık Şerbeti yayınlanan 19. bölümüyle kadına şiddet ve kadınların yaşadığı baskıların artmasına neden olabileceği düşüncesiyle birçok kişiden tepki toplamıştı. Yapılan şikayetlerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dizi hakkında inceleme başlatılmasına karar verdi.

Dizinin olay olan 19. bölümünde sevilen yan karakterlerden biri olan Nursema’nın istemediği bir adam ile zorla evlendirilmesi ve düğün gecesinde camdan aşağı atılması gösterildi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, şikayetlerin hemen ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Show TV medya hizmet sağlayıcısında Kızılcık Şerbeti isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

RTÜK’TEN BÜYÜK CEZA

RTÜK, yapılan incelemelerin neticesinde, Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alan bazı sahnelerin "Kadına şiddeti özendirme ve cinsiyet ayrımcılığı" gerekçeleriyle 5 program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

Dün akşam yeni bölüm yayınlanacakken bir anda yayın kesildi ve belgesel yayınlanmaya başladı. Bu gelişme izleyicileri şaşırtırken, sosyal medyada tepkiler peş peşe geldi. Tepkilerin ardından Show TV konuya ilişkin bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bilindiği üzere Show TV“de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisi ile ilgili olarak RTÜK tarafından "Kadına şiddeti özendirme ve cinsiyet ayrımcılığı" gerekçeleriyle 5 program durdurma cezası verilmiştir. Bu cezaya karşı kanalımız tarafından açılan iptal davasında bölge idare mahkemesince idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmiş bulunmaktaydı.

Söz konusu yürütmeyi durdurma kararı uyarınca kanalımız, dizinin yayınına devam ederken, RTÜK tarafından yürütmeyi durdurma kararına yapılan itirazın Ankara 23. İdare Mahkemesince kabul edildiği ve yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığı RTÜK yetkililerince şifahen şirketimize iletilmiş, kararın bugün mesai saatinin bitiminden sonra UYAP“a yüklendiği ifade edilmiştir.

RTÜK BELGESEL YAYINLANMASINI İSTEDİ

Yayın saati itibarıyla yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığına dair mahkemece şirketimize e-tebligat sisteminden yapılmış bir tebligat bulunmadığı, başkaca da tebligat kanunu uyarınca yapılmış geçerli bir tebligat da mevcut olmadığı için yayınlamakta olduğumuz dizinin yayını RTÜK yetkililerinin şifahi bildirimine istinaden muttali olduğumuz mahkeme kararının ve RTÜK kararının gereğinin yapılmasını teminen şirketimizce durdurulmuştur. Kızılcık Şerbeti dizimizin yayını yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır.

Söz konusu karara karşı gerekli yasal itirazların yapılacağını değerli izleyicilerimizin bilgisine saygıyla sunarız.”

KIZILCIK ŞERBETİ YOUTUBE ÜZERİNDEN Mİ YAYINLANACAK?

Dizinin yayından aniden kaldırılması hayranların sinirlenmesine neden olurken, sosyal medya dün akşamdan bu yana Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümünün nereden ve ne zaman yayınlanacağına ilişkin araştırma yapıyor. Sosyal medya üzerinde paylaşımlarda bulunan bazı vatandaşlar dizinin yeni bölümünün dijital video izleme platformu YouTube üzerinden yayınlanmasını istediğini belirtti. Bu isteklerin ardından böyle bir durumun gerçekleşip gerçekleşemeyeceği merak edilmeye başlandı.

 

Son olarak RTÜK’ün evlilik programlarını yasaklamasının ardından Kısmetse Olur isimli program YouTube üzerinden yayınlanmaya başlamıştı. Bu nedenle aynı durumun Kızılcık Şerbeti içinde geçerli olup olmayacağı merak ediliyor.

Bu konuya dair şu an için resmi bir açıklama yapılmadı. Kızılcık Şerbeti’nin yeni bölümlerinin ne zaman yayınlanacağı ilerleyen günlerde belirlenmesi bekleniyor.

Son Haberler