Koyulhisar“ın Aydınlık Yüzü

Sıfırdan Zirveye “Zihni TUNCER“

Koyulhisar'ın Aydınlık Yüzü
Eklenme Tarihi: 2023-01-23 01:03:21

Sevgili Sivas“lılar Sevgili Koyulhisar“lılar bugün bölgemizde ciddi anlamda iz bırakan ve gerçekten sıfırdan zirveye yolculuk yapmış Zihni Tuncer beyefendi“yi kalemime almayı gerek duydum. Azmin ve çalışkanlığın adı Zihni Tuncer diyebiliriz. Sayın Zihni Tuncer Bey’in nasıl sıfırdan zirveye bir yolculuk yaptığını özetleyerek biz Sivaslı hemşehrilerimize anlatmak istiyorum.

1949 senesinde Koyulhisar Kızılelma köyün“de dünyaya gelen Tuncer öncelikle bir şehit torunudur. Babası kara Osman’ın iki kız üç erkek evladının en küçüğüdür. Beş yaşında ilkokula Kızılelma köyünde başlayan Zihni Tuncer İlköğretim okulunu tamamladıktan sonra bir süre köyde çobanlık yapar daha sonraları reçberlikle uğraşır o dönemlerde büyük şehirlere göç veren Anadolu insanlar serüvenine Sayın Tuncer de dahil olur. İstanbul Anadolu hisarında bir bakkal yanında çırak olarak işe başlar bakkal sahibi aynı zamanda mahalle muhtarlığı yapmaktadır. sayın Zihni Tuncer okula gitmek istediğini ve eğitim almak istediğini patronuna iletir.

 Patronu Kuleli Askeri okula yazdırmak istese de Tuncerin yaşından dolayı kaydını yaptıramazlar bunun üzerine Anadolu Hisarı Ortaokul Eğitimini tamamlayan Sayın Tuncer Paşabahçe Ferit İnal Lisesini de Eğitim alırken boş zamanlarında çalışarak hayatına devam eden Zihni Tuncer başarılı bir şekilde Lise hayatını da tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanır hatta kaydını yaptırır fakat ekonomik koşulların uygun olmamasından dolayı Hukuk Fakültesinden kaydını sildiren Sayın Tuncer Marmara Üniversitesi işletme ve Muhasebe Fakültesini başarılı bir şekilde tamamlar ve o yıllarda Elmas hanımla tanışarak evlilik yolunda ilk adımlarını atarlar. 1975 yılında Elmas hanımla hayatını birleştiren Sayın Zihni Tuncer Bu evlilikten iki erkek çocuk babası olur.

 

Koyulhisar“ın Aydınlık Yüzü

Ekonomik koşulları iyileştirmek adına çeşitli işlerde çalışır hatta inşaatlarda amelelik dahi yapan Sayın Tuncer Askerliğini Samandıra‘da Asteğmen olarak tamamladık“dan sonra kısa bir dönem Almanya’da çalışmaya giden Tuncer biriktirdiği az sermaye ile Çeliktepe‘de Muhasebe bürosu açmaya karar verir. Tabi işletmenin henüz yeni olması sebebiyle ayakta kalabilmek için boş zamanlarında okulda Öğretmenlik, Paşabahçe Fabrikasında çıraklık dahası ayakta kalabilmek için farklı sektörlerde çalışmıştır. Muhasebe bürosunda başarılar kazanan Sayın Tuncer beyefendinin eşi de Ziraat Bankasında çalışarak birlikte ekonomik yaşantılarını güçlendirirler. Maneviyata önem veren Tuncer ailesi Hac görevini yerine getirirler ve daha sonra bir de Ümreye giderler. Ve ben Şehit torunuyum diyen Sayın Tuncer Memleketi Koyulhisara Ana Okulu yaptırarak vefa örneği gösterir. Çeşitli setekalarda görevler hatta başkanlıklar yapan Zihni Tuncer duruşuyla ve memleketinin değerlerine sahip çıkarak Sisorta köylerinde büyük saygınlık kazanır.

O bölgeyi iyi bilen insanlarını yakından tanıyan bir Gazetecisi olarak kendim Zihni Tuncer beyefendiyi yorumlamak istiyorum. Boş çuval dik durmaz mantığıyla hareket eden Sayın Tuncer yukarıda hayatının özetini anlatırken Eğitime ne kadar önem verdiğini ve bir insanın İsterse neleri başaracağına tanık olduk. Koyulhisar“ın, Sisorta“nın aydınlık yüzü dememizi fazlasıyla hak ediyor kendisi nasıl bir aydın kafaya sahip olduğunu aynı zamanda maneviyatını ve değerlerine sahip çıkarak müthiş bir demokrat yapı örneği göstermiştir kendisi 70 yıl önce böylesine azimli yolculuğa çıkarak sıfırdan zirveye çıkmıştır.

Maalesef dijital çağı da yaşamamıza rağmen 50,60 yıldır bölgemizin insanları Büyük Şehirlerde ve Avrupalarda yaşamasına rağmen eğitime hiç önem vermemişler ve bölgemizin eğitim düzeyi çok düşük oranlarda kalmıştır.
Sayın Zihni Tuncer“in saygınlığını takdirle şahitlik edebilirim. Hangi düşünce ve görüşte olursa olsun insanlarımız Sayın Tuncer‘e çok saygı duymaktalar. İşte bunu başaran bu saygınlığı fazlasıyla hak eden Zihni Tuncer beyefendinin yeğeni olmaktan ben Ufuk Bulut da oldukça gurur duyuyor ve her yerde zaman zaman kendisinin fikirlerinden bahsederek İnsanları aydınlatmaya çalışıyoruz. 7, 8 yıl önce yazdığım bir haberi dayı Bey’in fikirlerinden esinlenerek yazmıştım. Haber şu (Cumhuriyet var Parti var Halk nerede) diye çok okunan bir haber yazmıştım işte o fikirleri yazarken beslendiğim kişi Sayın Zihni Tuncer beyefendiydi. Kendisini takdirle izliyor ve takip ediyoruz bölgemizde böyle değerli isimlerin çoğalmasını canı gönülden diliyoruz. Başarılı bir erkeğin arkasındaki Elmas Tuncer hanımefende“nin da hakkını vermek lazım.

Son Haberler