Levent Kırca İstanbul Belediye Başkanlığı“na aday

Sanatçı Levent Kırca, İşçi Partisi“nden İstanbul Belediye Başkanlığı“na aday oldu.

Levent Kırca İstanbul Belediye Başkanlığı'na aday
Eklenme Tarihi: 2014-01-26 00:41:22

İSTANBUL“da seçim yarışı kızıştı... Sanatçı Levent Kırca 2014 yerel seçimleri için ilk resmi adımını attı ve İşçi Partisi“nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koydu. Kırca seçim yarışında Mustafa Sarıgül, Kadir Topbaş ve Sırrı Süreyya Önder“e karşı mücadele verecek.

İşçi Partisi, 30 Mart 2014 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanlığına, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı, sanatçı Levent Kırca“yı aday gösterdi. Levent Kırca“nın adaylığı bugün Ankara“da düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
 

 LEVENT KIRCA KİMDİR?

28 Eylül 1950 tarihinde Samsun“da doğdu. İlk kez 1964“te Ankara Devlet Tiyatrosu“nda sahneye çıktı. Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları“nda çalıştı. Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız? Bu Oyun Nasıl Oynanmalı? Sağlık Olsun! Ne Olur Ne Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlendi.

1978“de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. Ne Olacak Şimdi? ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu“nu kurdu. Güzel ve Çirkin ve Sefiller, Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi.

1988“de başlayıp 24 yıl süren Olacak O Kadar adlı televizyon programını hazırladı. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yaptı. Daha sonra Şeytan Bunun Neresinde adlı filmi yönetti. 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. 4 çocuk babası Levent Kırca, Mart 2009 Belediye Seçimleri için Demokratik Sol Parti“den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday oldu ancak kazanamadı.

Son Haberler