MAVİ VATANIN DİYARBAKIR’DAKİ SESİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

HABER: MURAT GENÇ

MAVİ VATANIN DİYARBAKIR’DAKİ SESİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU
Eklenme Tarihi: 2023-03-20 13:14:07

MAVİ VATANIN DİYARBAKIRDAKİ SESİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

 

Mavi Vatan, Türkiye Cumhuriyeti“nin Karadeniz, Akdeniz ve Ege“de ilan ettiği deniz yetki alanlarını (karasuları, kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge) kapsayan doktrin olarak biliniyor.
Bir süre "Komşularla Sıfır Sorun" prensibini benimseyen Türkiye, özellikle son 4 yılda deniz yetki alanlarında aktif ve askeri güce dayalı Mavi Vatan doktrinini benimsemişdi. İşte bu doktrininin önemine binaen kurulan TÜRK DEGS“in (Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi) Diyarbakır İl Temsilcisi Atilla Kaymaz milletvekili aday adaylığına başvurdu.
Diyarbakır“ın etkili iş insanı ve STK temsilcisi , Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Başkanlığı’nıda yürüten iş insanı Atilla Kaymaz, 28. Dönem Milletvekilliği için aday adayı başvuru dosyasını AK PARTİ İl Başkanlığına teslim etti.
Beraberinde kalabalık bir heyet ile Ak Parti İl Başkanlığı’ na gelen Atilla Kaymaz, Ak Parti İl Başkanı M. Şerif Aydın ile de bir süre sohbet etti.

Basın mensuplarına konuşan Erdemliler Hareketi İl Başkanı Atilla Kaymaz; “ Hakkımızda hayırlısı olsun. Kazanan Diyarbakır olsun” temennisinde bulundu.
Atilla Kaymaz ile ilgili kamuoyundaki izlenimler ve medyada yer alan görseller , Diyarbakır Annelerini sürekli ziyaret eden , Mavi Vatan doktrininin yılmaz savunucusu , Karacadağ projesiyle bölgenin kalkınabileceğine inanan bir kişi olduğunu gösteriyor.
Sosyal medya hesablarında kendisini: Liderimiz Reisi Cumhurumuz ve adam gibi adam Metin Külünk“ün yol arkadaşı olarak tanımlıyor.

 

Son Haberler