OYUNCU ÖZLEM EREN İLE ÖZEL RÖPORTAJ

ÖZEL RÖPORTAJ : BUKET SAYMAZ -İSTANBUL

OYUNCU ÖZLEM EREN İLE ÖZEL RÖPORTAJ
Eklenme Tarihi: 2023-05-28 00:54:31

OYUNCU ÖZLEM EREN İLE ÖZEL RÖPORTAJ 

 

Merhaba Özlem Hanım sizi tanıyabilir miyiz?
Merhaba , ben 2002 istanbul doğumluyum. Hayatım hep burada geçti.  Hukuk fakültesi 1. Sınıf öğrencisiyim. 13 yaşımda tesadüfen bir gazetede ajans ilanı görmemle oyunculuğa ilk adımımı attım. Önce oyunculuk eğitimlerimi aldım. Daha sonra projelerden teklifler çoğalınca okulumdan dolayı malesef zamanım olmuyordu, bu yüzden ne yazık ki kamera önü oyunculuğunu ileriye erteleyip tiyatro oyunculuğuna başladım.  Herşeye rağmen ara ara kabul ettiğim projelerde oldu.
Soru : Çekimlerinizde en çok zorlandığınız rol hangisiydi?
Çekimlerine en çok zorlandığım rol Zehra karakteriydi. O zaman 13 yaşındaydım çocuk yaşta evlendirilen ve intihar etmek isteyen bir karakteri oynamıştım. Rolümü yaparken değilde babamı oynayan kişinin bana bi kemerle vurma sahnesi vardı o sahnede kendini kontrol edemedi,  kemerle ciddi şekilde vurmuştu bana. Canım fazlasıyla acımıştı , hatta sırtımda iz oluşmuştu. Birde intihar sahnemde önlem alınmamıştı hava rüzgarlıydı , yüksek bi tepeye çıkmıştım en ufak bi hatada düşüp ölme riskim vardı , orda çok zorlanmıştım . Her şeye rağmen kazasız belasız atlattım. Oyunculukta karşınıza çıkan rolü benimsemeniz lazım. Yapamam dememek lazım , kendi hayatınızı bi kenara atıp o karakterdeki hayatı ve rolü kendinize çizmeniz lazım,  İşte ben de böyle yaptım.
Soru : Bir gün bir filmin senaristliğini ya da yönetmenliğini yapmak ister misiniz?
Bir filmin yönetmenliğini değilde senaristliğini yapmak isterdim. h
Hayal dünyam çok geniş bunu değerlendirmek isterim. Hatta şu an bir tane senaryo bitirdim , başka bi hikaye yazıyorum. İlerleyen zamanlarda hem senaristliğini hemde oyunculuğunu yapmak istiyorum.
Soru : Bir senaryoyu okurken en çok neye dikkat ediyorsunuz? Konusuna mı karakterlerine mi , yoksa diyaloglara mı?
Aslında Senaryoyu okurken A dan Z ye her detayına dikkat ederim. Özellikle karaktere dikkat ederim. Çünkü karakteri kavramak benimsemek, o karakterin her duygusunu hissetmek onu yaşamak kolay değil. Mesela Bir normal olarak seni seviyorum demek vardır birde aşkını yaşayarak karakterini ortaya sererek seni seviyorum demek vardır. Karakter çok önemli.
Soru : Oyuncu olmak isteyenlere neler tavsiye edersiniz?
Oyuncu olmak gerçekten kolay değil sadece çıkıp rolü oynamakla olmuyor. Kimi insan bi heves olarak görüyor. Hevesimi alayım bırakayım gibisinden dememek lazım,  öyle değil bu iş. Öncelikle kendilerine inansınlar daha sonra güvenip doğru yerlerde eğitimlerini alıp kamera önü fobilerini yenip o şekilde başlamalarını tavsiye ederim. Set ortamında bazen yönetmen oyuncuyu azarlıyabiliyor yada oyuncu rolünü oynarken hata yapıyp karşısında da kusursuzca rolünü oynayan diğer oyuncuyu görünce morali bozulabiliyor ,  canı sıkılabiliyor, böyle oluncada bu sefer gerildiğinden role odaklanamıyor. Yani oyuncu olmak isteyenlere eğitimden ve  kurstan daha çok kendilerine sette yapılan azarlamalara hazır olmalarını tavsiye ediyorum.
Soru : En çok hangi tür filmlerde oynamayı düşünüyorsunuz? Komedi? Dram? Polisiye?
Genellikle dram sahnelerini çok seviyorum. Drama hüzne ait karakterleri oynarken de zorluk çekmiyorum. Dakikasında ağlıyorum. Bu yönünü seviyorum. Zaten genellikle de karşıma bu tür teklifler geliyo. Ama bir polisiyede de oynamak isterdim.
Soru : Türk sinemasında ve Hollywood“da en beğendiğiniz oyuncular kim?
Türk sinemasında hem karakteri olsun  hem başarısı olsun  Demet Evgarı örnek alıyorum. Kendisini çok beğeniyorum. Umarım kendisi gibi iyi yerlere gelirim kariyerimde. Hollywood’da ise
Alba Flores. Yine oyunculuğu doğallığı çok dikkatimi çekiyor.
Soru : En sevdiğiniz Türk Filmi hangisi?
7. Koğuştaki mucize. Haksızlığa gelemiyorum belkide bu sebeptendir.
Soru : Bir gün hangi Hollywood yıldızıyla bir filmde oynamak istersiniz?
Hayatta hem A hemde B seçeneği olmalı herkesin Sadece tek bir seçenekte ilerlememeli kendini hislerini keşfetmeli yaşamalı. Ben feminist bir insanım şu an hedeflerimde kariyerim olarak başarılı yeni yeteneklerin örnek alacağı bir oyuncu olmak. Ve şu an devam ettiğim bir okulum var bitirdiğimde avukat olucam ama eğerki oyunculukta yükselirsem avukatlığı çok sık yapmam ama yinede bi hukuk büromu açarım.
Alba Flores ile oynamak isterdim. Karakterini kendime yakın buluyorum
En başarılı bulduğunuz yönetmenler hangileri?
İşine emek veren herkes başarılıdır ama izlediğim diziler filmler olsun yönetmenleri olarak Yüksel Aksu ve Mahsun Kırmızıgül. Belki birgün Kendileriylede çalışırım.
Soru : Okurlarımıza vermek istediğiniz son bir mesajınız var mı ?
Kendinize inanın gittiğiniz yolda sizin önünüze kesicek taş koyacak birçok insan olucak, yeri gelicek heyecanla koştuğunuz o yolda görmeden bilmeden taşa takılıp düşüceksiniz,  canınız aciycak ama kalkp devam edin sizi hiçbirşey gidiceğiniz yoldan hayallerinizden döndürmesine izin vermeyin. Hayallerinizi başkalarında izlemeyin...

Son Haberler