Şeref Yılmaz "Evet İnandım Yine Baharlar Gelecek"

Milliyetçi Muhafazakâr Kesimin Yeni Yuvası

Şeref Yılmaz
Eklenme Tarihi: 2023-03-31 15:34:10

Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ve yaklaşımları muhafazakâr ve ülkücü kesimde inanılmaz bir etki yaratıyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun son zamanlarda izlediği politika oldukça karşılık buluyor. Ankara’nın göbeğinde suikasta uğrayan Sinan Ateş’in eşini ziyaret etmesi, “Onun kanı yerde kalmayacak!” demesi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarını ziyaret etmesi, herkesle kucaklaşması, “Helalleşeceğiz!” söylemleri sonucunda, özellikle ülkücü kesimden milletvekilliğine adaylık başvurusu yapanların sayısında ciddi bir artış yaşanmasının temelinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemleri yatıyor.

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

 Milletvekili A. Adaylık başvurusu yapan isimlerden öne çıkan yayıncı yazar ve Türk Dünyasının çok yakından tanıdığı bir isim dikkatimizi çekti. Bu isim, İstanbul birinci bölgeden A. Adaylık başvurusu yapan Şeref Yılmaz Beyefendi! Kendisi Eğitimci, Yayıncı, Yazar, Entelektüel, Milliyetçi, muhafazakâr bir isim… Şeref Yılmaz, Gazeteci Ufuk Bulut’a şu açıklamalarda bulundu.

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

 “Ben devrimci gençliğin içinde büyüdüm, sonra Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliği okudum. Yani sadece Edebiyat“çı değil Eğitimciyim de… Üniversiteyi bitirdiğimde Türk Dünyası bağımsız oldu, ben bu dünyaya seyahat yaptım ve 30 yıldır Türk Dünyasının meseleleriyle yakından ilgileniyorum. İsmet Paşa’nın askeri bir dedenin torunu, devrimci gençlik içinde yetişmiş birisi olmama rağmen gençlik yıllarımdan beri hep Türklüğün meseleleri, Türk Dünyasının sorunları, Türk lehçeleri ile meşgul oldum. Dolayısıyla Milliyetçi, Türkçü, Turancı kesimle doğrudan temasım oldu ve nitelikli birçok isimle tanıştım, dost oldum. 

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkan olduktan sonra benim hayalimi gerçekleştirdi. Sağ kesimle iletişim kuruldu. Bu benim 30 yıllık bir hayalim idi. 

CHP, iktidara hiç olmadığı kadar yakınlaştı.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun izlediği politikaları son derece isabetli buluyorum.

 Çünkü ülkeyi uzun süredir geren bir iktidar var. Artık ülkenin bütünleştirici girişimlere ve söylemlere ihtiyacı var. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bunu başardı. 

Onun sakin, kavgacı olmayan, herkesi kucaklayan ve sağduyulu tavrı beni hem inanılmaz derecede etkiledi hem de dikkatimi çekti.

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

  Kemal Kılıçdaroğlu helalleşme çıkışıyla Milliyetçi, Muhafazakâr kesimin dikkatini çekti. Bu kesimle benim 30 yıllık bir dostluğum var. Bu birikimimi partimde değerlendirmek için uygun zamanın ve zeminin oluştuğunu gördüm ve milletvekili A. Aday“lığına başvurdum. 

 İki Edebiyat dergisi çıkarıyorum. Birisi 13 yıldır, diğeri 10 yıldır yayımlanıyor. Bu dergilerde Türk Dünyası Edebiyatından yazılar ve şiirler yayımlıyorum. Türk Cumhuriyet“lerinin düşünce ve Edebiyat insanlarıyla ilgili özel sayılar yaptım.

 Geçtiğimiz Ekim ayında Azerbaycan’ın Kültür Bakanlığı Bakü’deki Expo Kitap Fuarına beni davet etti. 

 Özbek Edebiyatından yüksek lisans yaptım. Bu dünyayı soluyan biriyim. Son yıllarda ülkemizin kutuplaştırılması beni çok tedirgin etti. Türkçüsü solcusuna sırtını dönüyor, dindar geçineni solcusuna sırtını dönüyor. Geçmişten hiç ders almamış gibi bir hâlimiz var. 

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

Kendi yayınevim olduğu için Sosyal Demokrat yayıncıların meslek birliği olan YAYBİR’e üyeyim ama Milliyetçi, muhafazakâr yayıncılarla daha iç içeyim. Onlarla kitap fuarları, imza günleri, paneller düzenliyoruz.  Kemal Kılıçdaroğlu  her kesimi kucaklamayı başardı. “Birleşe birleşe kazanacağımıza” ve “yine baharların geleceğine” inanmaya başladık. Artık herkesin, her kesimin kendini özgürce ifade edebileceği, halkın haksızlığa uğramayacağı, liyakatin esas alınacağı bir Türkiye inşa etmenin zamanı çoktan geldi. Meclis’e girerek bu ülke menfaatlerini daha yüksek sesle ifade etmek istiyorum.”

Şeref Yılmaz (evet inandım yine baharlar gelecek

Anadolu yakasında yani birinci bölgede birçok STK’nın desteğini arkasına alarak ziyaretler yapan Şeref Yılmaz belli“ki kolları sıvamış İstanbul’a, dahası ülkesine hizmet etmenin heyecanını yaşıyor. Bizlerde kendisini mercek altına alarak çalışmalarının takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

ŞEREF YILMAZ KİMDİR?

1 Nisan 1967 tarihinde Antalya’da doğdu. Sendikacı ve işçi emeklisi bir babanın beş çocuğundan en büyüğü. Ahmet Hamdi Tanpınar’ın da okuduğu Antalya Lisesinden mezun oldu. 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Felsefe Bölümü son sınıf öğrencisiydi. 2002 yılında yüksek lisansı yaptı. TRT İstanbul Radyosu Baş spikeri Altan Varol’dan güzel konuşma ve diksiyon sertifikası aldı. 2008 yılında Temrin edebiyat dergisini, 2012 yılında da Acemi edebiyat dergisini çıkarmaya başladı. 2008 yılında kendi yazarlık atölyesini, 2013 yılında kısa adı YAZAK olan Yazarlık Akademisi Derneğini kurdu. 2019 yılında kamera önü oyunculuk eğitimi alarak oyunculuğa adım attı. Yemin, Şampiyon, Dünya Hâli, Türkân Hanım’ın Konağı gibi dizilerde rol aldı. İngilizce, Özbekçe ve Azerice biliyor. 2010 yılında FERFİR Yayınlarını kurdu. FERFİR ANATOLİA OPSİYON Yayın Grubu ile Temrin ve Acemi dergilerinin genel yayın yönetmenliğini yürütüyor ve YAZAK’IN da kurucu genel başkanlığını yapıyor.

Son Haberler