Sevimli dostlar için bir araya geldiler

Haber:Suzan DEMİR

Sevimli dostlar için bir araya geldiler
Eklenme Tarihi: 2023-10-05 23:19:55

Sevimli dostlar için bir araya geldiler
Çekmeköy Hayvan Hakları Dayanışma Gönüllüleri Av. Ayşen Muştu ile 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir araya geldi.
4 Ekim Hayvan Hakları Koruma Günü sebebiyle bir çok hayvansever seslerini duyurmak için faaliyetler yürütüyor. Çekmeköy Hayvan Hakları Dayanışma Gönüllüleri de bu özel günde sorunlarını ve beklentilerini konuşmak üzere bir toplantı gerçekleştirdiler. Toplantıya Platformun gönüllü üyelerinden Muhammet Gümüşoğlu, platform başkan yardımcısı Mine Yalçın ve Başkan İbrahim Akpunar katıldı. Gönüllülerin sorunlarını dinlemek, Çekmeköy“deki sevimli dostlar için çözüm üretmek adına yasal mevzuat ve uygulamalara dair konuları konuşmak üzere Avukat Ayşen Muştu da toplantıya katılarak destek verdi. Yardımseverliği ve toplumsal konulara hassasiyetiyle bilinen Avukat Muştu, bu kez de sokak hayvanlarının sesi oldu. Toplantıda, bir hukukçu ve hayvansever olarak hayvanlara yapılan zulmün artık son bulması gerektiğini ancak verilen cezaların bu bağlamda yetersiz kaldığını belirtti. Hayvan popülasyonunun fazlasıyla arttığını ve kısırlaştırmanın belediyelerce dikkate alınmasını istediklerini söyledi.

Sevimli dostlar için bir araya geldiler
Başkan Akpunar da; özellikle sokak hayvanlarının tedavisi için belediyelerde kapsamlı bir birim oluşturmak gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca yasa ve mevzuatta uygulama sorunu olduğunu ve denetim mekanizmasının yetersiz kaldığını ifade etti.

Son Haberler