VASİYET

Vasi̇yet

VASİYET
Eklenme Tarihi: 2022-01-25 18:58:22

 Usta oyuncumuz Fatma Girik dün sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel  hastane de  Covid 19 “ a bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmistir. 79 yaşında hayata veda eden usta oyuncu sevenlerini yasa boğdu.

       Fatma Girik “ in cenazesi  Teşvikiye Camiinde  kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bodrum“ da ebediyete ugurlanacaktir. 

fatma girik kimdir

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul“da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesini bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri“nin yaptığı Leke“ydi. Leke“yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi.

Fatma Girik“in performansıyla dikkatlerden kaçmayacağı film, Memduh Ün“ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde“ydi. Memduh Ün“le tanışıklığı Girik“in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180“den fazla filmde rol aldı. İleriki yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, Sosyaldemokrat Halkçı Partiden 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato“da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

24 Ocak 2022“de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmiştir

 

Son Haberler