YAŞAM İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM

Elektrikli ve elektronik atık toplama noktaları, Ataşehir’deki sitelerde yerlerini alıyor.

YAŞAM İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM
Eklenme Tarihi: 2017-05-10 17:03:16
>  >

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, “atık haldeki elektrikli ve elektronik eşyaların, çevreyi kirletmeden geri kazandırılması” çalışmaları devam ediyor.

 

Ömrünü tamamlamış veya kullanılmaz durumda olan ütü, elektrikli süpürge, tost makinesinden; çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırına kadar pek çok elektrikli ve elektronik ürünler, çöpe atıldıklarında içlerinde bulunan cıva, kurşun ve kimyasal maddeler çevreye büyük zarar veriyor.

 

Elektrikli ve elektronik atık ürünler için daha önce, e-atık konteynırları ve yeşil noktalar oluşturan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, sitelerde de “Elektrikli ve elektronik atık toplama noktaları” oluşturmaya başladı.

 

Kullanılmayan elektronik ve elektrikli atıkların çöpe atılmaması için denetim ve bilgilendirme ziyaretlerini de sürdüren Ataşehir Belediyesi, bu ürünlerin en yakın toplama noktasına götürülmesi veya biriktirilerek Ataşehir Belediyesi ile iletişime geçilmesi konusunda tüm Ataşehirlilerden destek istiyor.

 

Ayrıca kurum, kuruluş, konut ve işyerlerinde oluşan ve bu noktalara sığmayan elektronik atıklar da, Ataşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak toplanıyor.  

 

Doğal kaynakların daha verimli kullanılması için geri dönüşüme büyük önem verdiklerini dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Ambalaj, cam, pil, elektronik atık ve bitkisel atık yağ gibi geri dönüşebilir atıkları, kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme tekrar kazandırmak, kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasında en öncelikli yoldur. Tüm Ataşehirlilerden bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

 

Ataşehir Belediyesi tarafından toplanan tüm atıkların geri dönüşümü ise, lisanslı geri dönüşüm tesisi tarafından yapılıyor

Son Haberler