YAZAK“ın Öykü Yarışması Kazananları Güz Mevsiminde Ödüllendirildi

Haber:Güven Albayrak

YAZAK'ın Öykü Yarışması Kazananları Güz Mevsiminde Ödüllendirildi
Eklenme Tarihi: 2023-09-25 13:09:21

YAZAK“ın Öykü Yarışması Kazananları Güz Mevsiminde Ödüllendirildi: Edebiyatın Parlayan Yıldızları Sahne Aldı!

İstanbul, 24 Eylül - 2013 yılında Şeref Yılmaz tarafından kurulan Yazarlar Akademisi Derneği (YAZAK), ülke genelinde düzenlediği öykü yarışmalarıyla başarıyla dikkat çeken bir sivil toplum kuruluşu olarak tanınıyor. Pandemi dönemindeki iki yıllık aranın ardından bu yıl sekizincisi düzenlenen öykü yarışmasının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmış, ancak ülkenin yoğun gündemi nedeniyle ödül töreni güz mevsimine ertelenmişti. Kazananlar, dün akşam (23 Eylül) Barış Manço Kültür Merkezi“nde gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini aldılar.

YAZAK“ın Öykü Yarışması Kazananları Güz Mevsiminde Ödüllendirildi

Törene YAZAK yönetim kurulu başkanı, şair ve yazar Şeref Yılmaz“ın açılış konuşmasıyla başlandı. Ünlü şair ve yazar Ziya Mısırlı“nın oğlu, şair Ertan Mısırlı da törende onur konuğu olarak yer aldı. Etkinlikte katılımcılara keyifli bir müzik molası sunan Yavuz Özüpak, 189 eser arasından ilk üçe giren yazarlara plaketlerini takdim etti.

Yarışmanın birincisi, gerçek yaşamdan ilham alan, bir çocuk işçinin inşaatta çalışmaya başladığı günün hikayesini anlatan "Uçurum" isimli eseriyle Manisa“dan katılan Mustafa Seyfi oldu. Mustafa Seyfi ödülünü onur konuğu, şair Ertan Mısırlı“nın ellerinden aldı.

Yarışmanın ikincisi, "Yaşayanlarda Yaşar Ölüler" isimli eseriyle Filiz Karadağ, üçüncüsü ise "Akış" isimli eseriyle Elif Özman Şener oldu.

Bağımsız Medya ve Gazeteciler Derneği Başkanı Ufuk Bulut da törene katılarak, bir yarışmacıya plaket takdim etti ve şunları söyledi: “Bağımsız Gazeteciler olarak Edebiyata her zaman destek olduk. İhtiyaç olduğunda Edebiyata desteğimiz devam edecektir.”

Gece, gazeteci ve yazar Hüseyin Gökçe“nin onur konuğu Ertan Mısırlı“ya takdim ettiği plaket ve alkışlarla son buldu.

YAZAK“ın düzenlediği öykü yarışması, yetenekli yazarları keşfetme ve edebiyata katkı sağlama amacıyla her yıl büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Kazanan yazarlar, ödüllerini almanın mutluluğunu yaşarken, edebiyatseverler de bu değerli etkinliğin başarılı bir şekilde devam etmesini dört gözle bekliyor.

Son Haberler