Yılbaşında Eğlence ve Lezzet Ziyafeti!...

En kaliteli balık ve deniz mahsulleri, sıra dışı deniz mezeleriyle Ataşehir“in popüler mekanlarından biri olan Beluga Fish Gourmet Restorant“ta yılbaşı gecesi sizi müzik ve eğlence eşliğinde muhteşem bir lezzet ziyafeti bekliyor.

Yılbaşında Eğlence  ve Lezzet Ziyafeti!...
Eklenme Tarihi: 2015-12-14 23:39:47

 Beluga“da Yılbaşında Eğlence ve Lezzet Ziyafeti!

Fesleğen soslu levrek, deniz börülcesi, kaya koruğu, balık kebabı, balık çiğ köfte, balık lahmacun, balık kokoreç, balık külbastı, balık köfte... Bildiğimiz klasik balıkçı mezelerinden farklı bir mönü görmek istiyorsanız Ataşehir“de Beluga Fish Gourmet Restorant“a mutlaka uğramalısınız. Herkes balık yapar ama Beluga Restorant“ta balık farklı işleniyor. Çeşitli soslar ve farklı otlarla zenginleşen balık çeşitleriyle Beluga“dan damağınızda iz bırakan lezzetleri tatmış olarak ayrılacaksınız.

Tandırda balık, kiremitte veya ızgarada levrek ya da şişte balık gibi lezzetler en çok tercih edilenler arasında. En kaliteli balık ve deniz mahsulleri, sıra dışı deniz mezeleriyle Ataşehir“in popüler mekanlarından biri olan Beluga Restoran, farklı sunumu ve A+ servis kalitesiyle dikkat çekiyor. Adını siyah havyarın en makbul ve leziz cinsi olan Beluga“dan alan mekan, balık sadece deniz kenarında yenilir anlayışını da değiştirdi.

Açılır-kapanır dev tavanı, tam donanımlı toplantı ve özel yemek salonları, pedagog denetimindeki çocuk odası ile balık severlere her gün 40 çeşit meze ve taze balık sunan Beluga Fish Gourmet Restorant“ta yılbaşında eğlence eşliğinde lezzet ziyafeti var. Beluga Fish Gourmet Restorant İşletme Müdürü Fatoş Metin Göksu ile hem yılbaşı gecesi için hazırladıkları özel mönü ve eğlence programını hem de verdikleri sıra dışı hizmetler üzerine konuştuk.

Beluga Restoran“ın kuruluş hikayesini anlatır mısınız?
Restoranımızın sahibi sanayici ve işadamı Mişel İpekoğlu, aileden balıkçıdır. Eskiden dedesinin Sarıyer“de işlettiği balık depolarında uzunca bir süre vakit geçirdiği için balık işinden iyi anlar. Ticaret hayatına 17 yaşında Sultanhamam“da iplik işiyle başlamış. Ailecek gezmeyi ve yemeyi-içmeyi çok sevdiklerinden Mişel Bey“in akılının bir köşesinde daima bir balık restorantı açmak fikri varmış. Sonunda bu yönde bir girişim yapmaya karar vermiş. Bizim kültürümüzde balık deniz kenarında yenir şeklinde bir anlayış vardır.

Bu anlayışı kırmak adına Mişel Bey Ataşehir“de şu anki yerimizi buluyor ve 2012 yılının Haziran ayında Beluga Fish Gorumet Restorant“ı açılıyor. Restorana "Beluga" isminin verilmesinin de ilginç bir hikayesi var. "Beluga", dünyadaki en pahalı ve en makbul havyar cinsinin adıdır. Mişel Bey“in eşi gece rüyasında kafası taçlı saydam bir balık görüyor... Balığın içerisinde yumurtaları gözüküyor. Hem şıklığına ve hem de misafir profiline yakışır bir isim olması için rüyasında gördüğü balık yumurtasından dolayı buranın ismi "Beluga" olsun diyorlar. Taçlı olan logomuz da buna göre çiziliyor.

Beluga Restoran“ın mönüsünün diğerlerinden farkı nedir?
Klasik bir balık restoranında bulmak istediğiniz her şey ve hiçbir balık restoranında bulamayacağınız bir çok şey mutfağımızda mevcut. Mutfağımız tamamen deniz mahsulleri üzerine kurulu. Balığın her türlü şeklini burada bulabilirsiniz. Bunun yanında çok zengin ve çok leziz mezeleri olan bir mutfağa sahibiz. Konuklarımızın restoranımıza ikinci kez gelme nedenlerinden biri de, gerçekten damaklarında iz bırakan lezzetlerimizi tatmış olmaları oluyor. Türkiye“nin her yerinden bize balık geliyor. Sunduğumuz her ürünü yerinden getiriyoruz. Sinop, Giresun, Çanakkale, Ege, Akdeniz mönümüzün temelini oluşturuyor. Otlarımızı Ege“den özel bahçelerden alıyoruz. Balığın haricinde kabuklu ve diğer deniz mahsullerini de Beluga“da sunuyoruz. Deniz mahsullerinden oluşan 40 çeşit menümüz var. 

Spesiyallerinizden bahseder misiniz? 
Beluga Sarma, soğuk ürünler içinde en çok tercih edilen ürünümüz. Ara sıcaklarda ise lezzet topu ve levrek külbastı misafirlerimizin severek tükettiği ürünlerin başında geliyor. "Beluga Lezzet Topu" 2012 yılı altın yemek ödülünü aldı. İnce bir tabaka levrek fileto, top haline getirilip, içi fıstıklı iç pilav ve çok ince kıyılmış kayısıyla doldurulduktan sonra mısır ununa    bulanıp kızartılıyor. Servis edilirken de topun üzeri yarılıp, içine hafif bir krema sosu aktarılıyor. Keza kestaneli sufle de çok sevilen ürünlerimizden birisi. Beluga“da ayrıca balık kebabı, balık çiğ köfte, balık lahmacun, balık kokoreç, balık külbastı ve balık köfte gibi çok farklı lezzetleri de tadabilirsiniz. Aşçımız çok yaratıcı olduğu için misafirlerimiz her an sürpriz bir lezzetle karşılaşabilir. 

Bu arada sizi de biraz tanıyabilir miyiz?
18 yıldır bu sektördeyim. Boğazda birçok mekanda görev yaptım. Dolayısıyla her türlü balıktan, tazeliğinden ve mutfağından çok iyi anladığımı düşünüyorum. Aynı şekilde burada çalışan ekip de yıllardır sektörün içinde bulunduğu için çok tecrübeli bir kadronun ve sinerjinin Beluga Restoran“da hizmet verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.


Balık deniz kenarında yenir anlayışını en azından Ataşehir“de yıkabildiniz mi?
Evet, bu konuda çok ciddi bir mesafe aldık. 2012 ile 2015 yıllarını kıyarlarsak eğer, 3 tık yukarı çıktığımızı söyleyebilirim. 2012 yılında örneğin günlük 100 misafir ağırlıyorsak, şu anda 250-300 misafir ağırlıyoruz. Dolayısıyla çok büyük bir başarıya imza attığımızı düşünüyoruz. Her geçen gün de ismimiz daha çok kişi tarafından duyuluyor. 

Mutfağınız gibi hizmetleriniz de sıradışı. Alkolmetre hizmetiniz hakkında bilgi verir misiniz?
Alkolmetre, Beluga“nın girişinden itibaren misafirleri karşılayan özenli konukseverliğin ve mükemmeliyetçi hizmet anlayışının yansıması olan bir hizmet. Asist Alkolmetre ile artık konuklarımız, evlerine dönüş yolunda güvenli sürüş için alkol oranlarını ölçebilecek, buna göre vale veya özel şoför hizmetini kullanmayı tercih edebilecekler. Asist Alkolmetre, çok basit bir kullanıma sahip.

Klasik ölçüm cihazları gibi, bir pipete üfleyerek kolayca alkol oranını ölçerek saniyeler içinde sonucu bildiriyor. Buna göre trafik için kabul edilebilen ölçünün üzerinde alkol oranı bulunan konuklarımız, güvenli sürüş için evlerine dönüş yolunda araba kullanmamayı tercih edecekler. Beluga“nın güvenli sürüş bilincini artırmak için hemen Beluga“nın kapısında görünen bir yere yerleştirilen Alkolmetre ile her açıdan güvenlik, her açıdan konfor artık Beluga“da lezzet dolu masanızın bir parçası oldu. 

Bir de Alo Vale hizmetiniz var... 
Alo Vale hizmeti ile de misafirlerimizin keyifle içkilerini yudumlarken eve nasıl döneceklerini düşünmemelerini hedefledik. Alo Vale servisimiz, misafirlerimizi kendi araçlarıyla dilediği yere kadar bırakıyor. Alo Vale ile ortaklığımızda özel tasarlanmış, yurtdışından ithal katlanabilir motoru, tecrübeli şoförleri katlayıp misafirimizin aracının bagajına yerleştirip onlara ulaşmak istedikleri yere kadar refakat ediyor. Sonra aracın bagajından katlanmış motoruyla geri dönüyor.    

Yılbaşı için misafirlerinize nasıl bir program ve mönü hazırladınız?
Beluga“da yılbaşı gecesi misafirlerimizi muhteşem bir ziyafet bekliyor. Beluga Fish Gourmet olarak yeni yılda misafirlerimize eğlence dolu bir program ile birlikte çok özel bir mönü sunuyoruz. Yılın en sevilen deniz mahsullerinin lezzet gösterisine sahne olacak Beluga Fish Gourmet“te konuklara, Yani Kordomenidis“in Greek müziğini en iyi şekilde yorumladığı şarkıları eşlik edecek. 2016 yılının Beluga“daki lezzet ziyafetinde, konukları yeşil zeytin, Beluga turşusu, baharatlı domates, otlu mısır ekmeği, beyaz peynir, kavun, lakerda, balık pastırma, somon füme, patlıcan salata, pilaki ve yanında karışık mevsim salatası karşılıyor olacak. Ara sıcaklarda balık külbastı ve kalamar tava, devamında Beluga lezzet topu yer alıyor. Deniz levreği ve iç pilavlı hindi, yeni yıl sofrasının lezzetini taçlandıracak. Tatlı, mevsim meyveleri tabağı ve limitsiz yerli içki ile birlikte kişi başı fiyat 265 TL. Gecenin ilerleyen saatlerinde işkembe çorbası servisinin de yapılacağı eğlence dolu ziyafet, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.  

 

Son Haberler