Bangladeş“te Bombalı Saldırı

Bangladeş“te Kerbela matemi töreninin yapılacağı alanda düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Bangladeş'te Bombalı Saldırı
Eklenme Tarihi: 2015-10-24 19:01:32

 

 Bangladeş“in başkenti Dakka“da Kerbela matemi töreni öncesi düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Başkentteki Hüseyni Dalan bölgesinde düzenlenecek Kerbela matemi töreni alanında uzaktan kumandalı 3 bombanın patlatıldığı bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi. 

Polis, saldırıda 15 yaşında 1 çocuğun öldüğünü, 100“e yakın kişinin de yaralandığını açıkladı. Patlamanın, Hinduların Durga Puja festivali ve Şiilerin Aşura etkinlikleri nedeniyle Dakka“daki güvenlik önlemlerinin üst düzey olduğu sırada ve tören başlamadan önce meydana geldiği belirtildi.

Dakka polis yetkilisi Asaduzzamn Mia, saldırının ülkede kaos oluşturmak amacıyla düzenlendiğini söyledi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken alanda patlamaya hazır 2 bombanın daha bulunduğu kaydedildi. Sünnilerin çoğunlukta olduğu ülkede, Şiiler daha önce bu tür bir saldırıyla karşılaşmamıştı. 

Son Haberler