İsrail“den PKK“ya Açık Destek

Bugüne kadar PKK“ya gizli saklı destek veren İsrail“den bağımsız Kürt devleti kurulmasına açık destek geldi. Kürtlere yapılan haksızlığın düzeltilmesini isteyen İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, Kürdistan“ın Türkiye ve İran arasında kurulması gerek

İsrail'den PKK'ya Açık Destek
Eklenme Tarihi: 2016-01-20 20:26:41

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, bağımsız Kürt devleti kurulmasına destek verdiğini ve bu yeni devletin Türkiye ve İran arasında yer alması gerektiğini söyledi. Tel Aviv“deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) güvenlik konferansında konuşan Shaked, “Kürtleri ‘devletsiz en büyük ulus“ yapan adaletsizliği düzeltecek adımlar atmalıyız. Uluslara Kürt devleti kurulması çağrısı yapmalıyız” dedi. Diğer taraftan Kürtlerle İsrail arasındaki kültürel bağlara dikkat çeken Shaked, Kürtlerin IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadelede stratejik bir partner olduğunu savundu.

IŞİD“E KARŞI EN GÜÇLÜ KOZ
‘Daha önce hiçbir ulusa saldırmayan“ Kürt halkını ‘barış isteyen bir ulus“ olarak niteleyen Shaked, “Kürtlerin mükemmel bir demokrasisi var. Kadınlara eşit haklar veriyorlar” ifadelerini kullandı. Diğer taraftan INSS Başkanı Amos Yadlin, “Devleti olmayan ve kimsenin ilgilenmediği 20 milyon Kürt, IŞİD“i yenme konusundaki en ciddi taraf. IŞİD“le birinci öncelik olarak savaşan tek taraf Kürtler” dedi. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da 2014“te Kürdistan devleti kurulmasına destek vermişti.

 

Son Haberler