A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu

Dr. Habib Aytekin yazdı...

A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Şampiyonu
Eklenme Tarihi: 2023-09-06 19:13:59

Dünya 1 numarası A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa şampiyonu. Namağlup finale gelen Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan“ı 3-2 mağlup ederek tarihinde ilk kez şampiyon oldu.
Belçika“nın başkenti Brüksel“deki Paleis 12 Salonu“nda oynanan tarihi maçta Ay-Yıldızlılar, finalde son Dünya Şampiyonu Sırbistan ile kozlarını paylaştı.
Yarı finalde İtalya karşısında şahane bir geri dönüşe imza atan Filenin Sultanları, Sırbistan“ı da karar setinde yenerek Avrupa şampiyonu oldu. Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Milliler, mutlu sona ulaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan“dan Filenin Sultanları“na tebrik
Karşılaşmaya her iki ülke karşılıklı sayılar alarak başlarken, setin ortaları 14-14“lük eşitlikle geçildi. Bu dakikalarda daha az hata yapan Sırbistan, arka arkaya bulduğu sayılarla üç fark (18-15) yakaladı.
Vargas“ın servis turunda gelen üç sayılık seriyle 19-19“da eşitliği yakalayan milli takım, Sırbistan Başantrenörü Giovanni Guidetti“ye mola aldırdı.
25-25“e kadar her iki takım da karşılıklı sayılar alırken, son sayılarda daha az hata yapan Sırbistan, ilk seti 27-25 önde tamamladı ve 1-0 öne geçti.
İlk setin kazananı, 27-25“lik skorla Sırbistan oldu. 
İkinci sette her iki takım da hücumda etkili oynarken, setin başları 5-5“lik eşitlikle geçildi. Eda Erdem Dündar“ın sayılarıyla iki sayılık (6-8) fark yakalayan milli takım, iyi defans yaptığı setin ortalarına doğru bu farkı dörde (11-15) çıkardı.
Setin sonlarında Ebrar Karakurt“un sayılarıyla aradaki farkı (16-20) korumaya devam eden milli takım, Sırbistan Başantrenörü Giovanni Guidetti“ye bu setteki ikinci molasını da aldırdı. Oyunun sonlarını daha iyi oynayan milli takım, ikinci seti 25-21 üstün bitirdi.
HER ŞEY SIFIRDAN BAŞLIYOR!
Filenin Sultanları ikinci seti 25-21 kazandı, maçta durumu 1-1“e getirdi.

Son Haberler