Birleşmiş Milletler’den Türkiye için 1 milyar dolarlık yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler’den Türkiye için 1 milyar dolarlık yardım çağrısı

Birleşmiş Milletler’den Türkiye için 1 milyar dolarlık yardım çağrısı
Eklenme Tarihi: 2023-03-04 10:45:24

Birleşmiş Milletler, Türkiye“deki depremzedeler için 1 milyar dolar insani yardım çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar görenler için 1 milyar dolarlık bir acil yardım çağrısı başlattı.

Yapılan yazılı açıklamada “Üç aylık bir dönemi kapsayan bu fon, 5.2 milyon insana yardım ulaşmasına ve yardım kuruluşlarının gıda güvenliği, koruma, eğitim, su ve barınma gibi bir dizi alanda hükümet öncülüğünde yürütülen yardım çabalarına yönelik hayati desteği hızla arttırmasına olanak sağlayacak” denildi.

Guterres açıklamasında “Türkiye dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke ve Suriyeli komşularına yıllardır büyük bir cömertlik göstermiştir. Şimdi dünyanın Türk halkını destekleme zamanıdır - tıpkı yardım isteyen diğer ülkelerle dayanışma içinde oldukları gibi” ifadesini kullandı.

Açıklama, “İhtiyaçlar çok büyük, insanlar acı çekiyor ve kaybedecek zaman yok. Uluslararası toplumu, çağımızın en büyük doğal felaketlerinden birine yanıt olarak bu kritik çabayı desteklemeye ve tam olarak finanse etmeye çağırıyorum” ifadeleriyle son buldu.GER

Son Haberler