“DAYATMAYLA DEĞİL HALKIN İRADESİYLE SEÇİM YAPILIR

Haber Umut DEMİR

“DAYATMAYLA DEĞİL HALKIN İRADESİYLE SEÇİM YAPILIR
Eklenme Tarihi: 2024-03-26 15:36:01

Erzincan Bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır mahalle buluşmaları kapsamında Işık pınar ve kurutilek mahallelerinde seçmenler ile bir araya geldi.
Bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır Erzincan’ımızda yaşayan hemşerilerimizin layık olduğu bir şehir haline getirmenin mücadelesini dün olduğu gibi bugün de vermeye devam edeceğiz. Diye konuştu.
Çakır sözlerine şu şekilde devam etti; Demokrasi hepimizin bildiği üzere 5 yılda bir de olsa yeri geldiğinde olağanüstü durumlar olduğunda insanların seçme ve seçilme hakkına sahip olmalarından dolayı bir şekilde önlerine sandık konulduğunda tercihlerini kullandıkları önemli bir hak. Bugün geldiğimiz noktada Erzincan“da maalesef geçtiğimiz yıllarda ortaya konulan yönetim tarzının Erzincan halkı tarafından çok da benimsenmemesine rağmen ve sebebi hiçbir şekilde ifade edilmeden sadece biz bu şekilde karar verdik siz bu belediye başkanına destek vereceksiniz düşüncesiyle anlayışıyla 2024 yılında maalesef önümüze böyle bir tablo çıktı.

https://youtu.be/-g1xCmnbdtk?si=gUQxLEIfv_CtBzTT


İnsanların büyük bir bölümü onunla alakalı olarak sebebinin nedeninin ne olduğunu doğal olarak bizlere de siyasi partiyi yöneticilerine de beraberinde bu işe karar verenlere de yönelttiler bu soruları. Ancak gelin görün ki bugüne kadar öyle bir soruya ne cevap verildi nede cevaplar insanları tatmin etti. Gösterdi ki bu konuyla alakalı olarak herkesin tercihlerini düşüncelerini ortaya koyacağı seçme ve seçilme hakkının gereği olan sandık önüne konulduğunda kullanılacakları tercihleri doğal seyretsin. 20 Şubat tarihine kadar verilmiş olan bu karar birçok bölgede tartışılırken mahallelerde bu sorunun cevabı aranılırken buna dair hiçbir cevap verilmemesinden dolayı hiçbir çalışma yapılmadı. Hemşerilerinizi yaşadıkları mahallelere gitmek ve onların isteklerini düşüncelerini almak yerine sorulduğunda zaten bu seçimi biz kazanacağız kazandıktan sonra bir şekilde hemşerilerimizle bir araya gelip isteklerini alacağız hiç kimsenin hak etmediği bir cevapla olayı geçiştirmeye çalıştılar. 
20 Şubat tarihine kadar Erzincan“da hiçbir mahallede yönetimdeki arkadaşların bir çalışma yaptıklarını maalesef rastlayamadık. Biz milletin his ve duygularına tercüman olarak milletin iradesine o anlamda müdahale olarak gördüğümüz bir ipotek olarak gördüğünü bu durumda açıkçası herkesin oyuna talip olmak ve yönetimde herkese işitme mesafede durabilecek bir pozisyonla bağımsız olarak aday olduk. Bağımsız olmamızın sebebi bütün farklılıkları bir araya getirerek yönetim anlayışını değiştirip görmezden gelinenleri görüp hizmet etmek. diye konuştu

Son Haberler