
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram7 ay önce
Maltepe Belediyesi, kurduğu yardım ağıyla birlikte vatandaşlardan topladıkları malzemeleri, Hatay ve Adıyaman başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırdı. 70 tırın ulaştırıldığı bölgeden gelen son haber, herkesi sevince boğdu. Antakya’da 91 saat sonra 2 yaşındaki bir bebek, enkaz altından, Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekiplerince sağ olarak kurtarıldı.
Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem sonrası gittiği Hatay’da yaraları sarmaya devam ediyor. Depremden en çok etkilenen ilçelerden Defne’deki Odabaşı Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren ekipler 15 vatandaşı enkaz altından çıkardı. Çalışmalarda beşinci güne yaklaşılırken, dün birbiri ardına sevindirici iki gelişme yaşandı. Önce Antaktaya’da 17 yaşındaki Ali Sarıbay isimli bir genç ve 91 saat sonra yaşındaki bir bebek enkaz altından çıkarıldı. Maltepe Belediyesi arama-kurtarma ekiplerince çıkarılan ve sağlık personeli tarafından ilk müdahaleleri gerçekleştirilen vatandaşların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
MALTEPE BELEDİYESİ, TÜM GÜCÜYLE BÖLGEDE
Bölgede depremden etkilenen vatandaşlara sağlık hizmeti sunan Maltepe Belediyesi’ne bağlı sağlık ekipleri, 137 vatandaşa tıbbi müdahalede bulundu ve 25 vatandaşın ilk yardımını yaparak hastaneye sevk edilmesini sağladı. Ayrıca bölgedeki enkazın kaldırılması ve canların kurtarılması için seferber olan Fen İşleri Müdürlüğü 3 JCB, 1 ekstravator (paletli makine) ve 2 büyük tonajlı kamyonu 6 personelle bölgeye gönderdi.
“15 CANIMIZA CAN OLDUK”
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ekipleri bölgede ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve bölgedeki vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kılıç, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Maalesef çok kötü bir tabloyla karşı karşıyayız. Hatay’a ilk geldiğimizden bu yana tüm ekipler canla başla çalışıyor. Ekiplerimiz 17 yaşındaki bir evladımızı da 60 saatin sonunda enkazdan sağ olarak çıkardılar, hem ardından, 91 saat sonra gözlerimizi dolduran ve bizi sevince boğan bir gelişmeye şahit olduk. 2 yaşındaki bir bebeğimizi enkazdan sağ olarak kurtardık. 15 canımıza can olan ekibimizle gurur duyuyorum. Acımız büyük ama bu haberler, bize umut oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
70 TIR YARDIM HATAY’A ULAŞTI
Maltepe Belediyesi’nin depremin hemen ardından başlattığı yardım seferberliğine binlerce kişi destek verdi. Üç gün boyunca neredeyse 24 saat süren ve binlerce insanın dâhil olduğu dayanışma sayesinde toplamda 70 tır deprem bölgesine gönderildi. (10.02.2023)
Malazgirt: Bir Milletin Kaderini Değiştiren Gün
AYDINLIK GELECEĞE DOĞRU: MURAT DANACI’DAN YENİ TÜRKİYE VİZYONU
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 13 Eylül Sakarya Zaferi Mesajı
12 Eylül: Türk Milletinin Hafızasındaki Kara Gün” Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Oğuzhan Dinçer’in Açıklaması
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram7 ay önce
UFUK BULUT'UN ADALET ARAYIŞI! 6 ay önce
ÜLKENİN CUMHURİYET VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ GERÇEĞİ6 gün önce