Habib Aytekin Oyunculuktan Film Yapımcılığına Yükselişin Hikayesi...

Film Yapımcısı Habib Aytekin Sektörün Lideri Olacak...

Habib Aytekin Oyunculuktan Film Yapımcılığına Yükselişin  Hikayesi...
Eklenme Tarihi: 2022-06-05 05:39:33

Dizilerde ve sinema filmlerinde karşımıza çıkan başarılı oyuncu Habib Aytekin, ekranların aranan yüzü olmaya devam ediyor.  Oynadığı birçok değişik karakterle izleyenlerin beğenisini kazanan Habib Aytekin, yakında yeni bir diziyle sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Sanatçı Habib Aytekin; oyunculuğa başladıktan sonra hayatının yeni bir anlam kazandığını, oyunculuğun kendisine çok şey kattığını ve işini aşkla yaptığını söylüyor. Aytekin; ”Oyunculukta ortaya çıkaracağınız işin değeri, ne olduğunuza veya bazı durumlarda kim olduğunuza çok bağlıdır. Yaptığınız her şey, hayatta yaşadığınız tecrübelerinizin bir parçası olarak karşınıza çıkıyor” şeklinde açıklamada bulunarak işine olan saygısını ve başarısını açıklıyor.

Uzun yıllar gazetecilik  yapan Habib Aytekin, sıradan devam eden hayatının bir anda değişerek televizyonun büyülü dünyası içerisinde yer almasını, yolunun usta sanatçı Mahsun Kırmızıgül ile kesişmesine bağlıyor. Mahsun Kırmızıgül’ün teklifiyle ”Hayat Devam Ediyor” adlı diziyle oyunculuğa başlayan Habib Aytekin, 11 bölüm oynadıktan sonra karşısına değişik projeler çıktığı ve birçok dizi, sinemada yer aldığını belirtti.

Hayat Devam Ediyor, Alemin Kralı, Arka Sokaklar, Yabanci Gelin, Not Defteri, Düşler ve Umutlar, Ulan İstanbul, Kaderimin Yazıldığı Gün, Mutlu Ol Yeter, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerde rol alan Habib Aytekin; Düğün Dernek, Karaoğlan, Erkekler, Gulyabani gibi sinema filmlerinde de ana cast oyuncusu olarak çeşitli rollerde karşımıza çıkmıştır.

Sanatçı Habib Aytekin, Müjdat Gezen Kültür Merkezi’nde sinema oyunculuğu eğitimi almıştır.

1971 yılında Üsküdar’da  doğan Aytekin, aslen Sinop’ludur. 40 yıldır İstanbul Maltepe Fındıklı Mahallesinde ikamet etmektedir.

İlk ve orta öğrenimini İçerenköy Yahya Kemal Beyatlı okulunda bitirmiştir. Fenerbahçe Lisesi’nden mezun olduktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesinde tamamlamıştır.

Evli ve 1 çocuk babası olan Habib Aytekin, uzun yıllar dizi ve sinema oyuncusu olarak çalışmıştır.

Oyunculuğunun haricinde resim ve müzikle de ilgilenen Habib Aytekin, çevresinde çok sevilen ve sayılan bir kişi olarak da öne çıkmaktadır.

Son Haberler