Her Sitede Bir Ambulanslık Park Yeri Olmalı

Diyarbakırlı İş İnsanı ve Gazeteci Mehmet Çiçek köşe yazısında önemli bir konuya değindi.

Her Sitede Bir Ambulanslık Park Yeri Olmalı
Eklenme Tarihi: 2023-09-16 17:05:21

Her Sitede Bir Ambulanslık Park Yeri Olmalı

 

Emlak ve gayrimenkul dünyası ile ilgilenen herkes son çeyrek yüzyılda " Site " şeklinde yapılaşmanın arttığını bilir.

Büyüyen şehirler , artan trafik ve yoğun göç insanları daha az alanda daha yoğun bir nüfusla yaşamayı mecbur kılıyor. Buda Site şeklinde çok sayıda daire ve iş yerinin içiçe olduğu yapıları kaçınılmaz kılıyor.
Ben sitelerin yapısı , site yönetimi yada siteleri ilgilendiren mevzuatlardan bahsetmek istemiyorum. Bunlarla ilgili artık üniversitelerimizde bölümler bile var.
Ben bu kadar yoğun insan trafiğinin olduğu mekanlarda insan hayatının önemine dikkat çeken bir projeden, uzun zamandır anayasada kanun olarak yer almasını istediğim bir fikrimden bahsetmek istiyorum.

Yüzlerce ailenin , binlerce kişinin yaşadığı kalabalıklarda heran birimizin hastalanabileceğini biliyoruz. Bir telefonla çağrı merkezlerinede ulaşabiliriyoruz. PEKİ AMBULANS BİZLERE ULAŞABİLİYOR MU ?
Yolda trafik magandaları olmazsa genelde olay yerine yetişen ambulanslar bu defada park yeri sorunu yaşıyor. Artan araçlarla beraber sutelerinizde bile artık park yeri bulunmuyor. O zaman neden her sitede bur ambulans sığacak kadar par yerimiz olmasın. HEPİMİZİ İLGİLENDİREN BU ÖNEMLİ KONUDA TAM OLARAK ÐÜSÜNCEM BUNUN KANUNLA SITE YONETIMLERINE ŞART KOSULMASI. Yani artık her sitede ƁİR AMBULANS SIĞACAK KADAR PARK YERİNİN DAİMA HAZIR BULUNMASI" gerekiyor.
( nüfusa göre daha fazla acil durum araçları için daha fazla olabilir)
Bu fikrimin arkasında ve takipçisiyim.
Yakında Site yönetimlerinin karar defterine , İşletme Projelerine ve toplantı belgelerinin yanında acil durumlar icin uygun park planıda eklenirse kanaatimce  çok isabetli olacaktır.

Son Haberler