"İYİ Parti“den Ataşehir“de Kadın Gücüne Destek: Eşitlik ve Adalet İçin Bir Araya Geldik"

Haber:Ufuk BULUT

Eklenme Tarihi: 2024-03-08 15:37:21

Haber Başlığı: İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği Düzenledi

Ataşehir“de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun“un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekildi ve çözüm önerileri sunuldu.

Etkinliğin açılışı, Ataşehirli kadınların yoğun ilgisiyle karşılandı. Atatürk ve tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı“nın okunmasının ardından, İYİ Parti Ataşehir İlçe Kadın Politikaları Başkanı Ufuk Ünal günün tarihsel perspektifi içinde, özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında ve sonrasındaki kadın konumunu değerlendiren bir konuşma gerçekleştirdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu ise kadınlara hitaben yaptığı konuşmada, kadınların tarih boyunca mücadele ettiği hakları ve kazanımları kutladıklarını belirterek, 8 Mart“ın sadece kadınların değil, insanlığın eşitlik ve adalet hedefinin simgesi olduğunu vurguladı. Yörükoğlu, kadınların güçlü, cesur ve kararlı varlıklar olduğunu ifade ederek, yaşamın her alanında kadınların toplumun temel taşları olduğunu söyledi.

Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun ise yaptığı konuşmada, kadınları bekleyen zorluklarla mücadele etme sözü verdi. Coşkun, Ataşehir“de hiçbir kadının yatağına gözü yaşlı girmeyeceğini, sosyolojik, psikolojik ve fiziksel şiddete uğramayacaklarını belirterek, Ataşehir Belediyesi“nin kadınlar için bir SOS olacağını ifade etti. Coşkun, 1 Nisan“dan itibaren kadınların yanında olacaklarını ve sorunlarına çözüm bulacaklarını söyledi.

Etkinlikte vurgulanan temel mesajlar arasında eşitlik, adalet ve kadın haklarına duyulan saygı ön plana çıktı. Kadınların toplumdaki rolüne vurgu yapılırken, dünya genelinde devam eden eşitsizlik ve ayrımcılık sorunlarına karşı bilinçlenme ve değişim çağrısı yapıldı.

Son Haberler