İz bırakanlar

Deli Cemal

İz bırakanlar
Eklenme Tarihi: 2022-07-29 00:20:29

İnsanlar doğar büyür ve ölürler bazı insanlar ise yaşadığı bölgeye ve toplumuna hizmet etmeyi felsefe edinirler. Dünyaya gelme gayeleri sanki hizmet etmek amaçlıymış gibi yaşarlar. İşte böyle iz bırakan insanlar memleketim Koyulhisar Sisorta bölgesinde de birkaç ismi bugün mercek altına almaya karar verdim. Öncelik le Deli Cemal olarak tanınan Cemal Cansız beyefendi okur yazar olmaması“na rağmen İstanbul’da bir dönem muhtarlık yapar ve sonra memleketi Ortakent“e dönüş yapar işte Deli Cemal’in hikayesi böyle başlıyor.

Ortakent“in etrafı ormanla çevrili olmasından dolayı ağaç kesim ve orman işletme şefliğini buraya getirmek ister. Deli Cemal büyük mücadeleler vererek orman işletme şefliğini Ortakent“e getirmeyi başararak kendi bölgesinde hem insanlara ististam olanağı sağlar. Deli Cemal’in yol yapımında da çok emeği geçer onun döneminde Ortakent en parlak dönemini yaşar karakoldan tutunda Sağlık Ocağına ve Okullara kadar mevcuttur. Bugün dönüp baktığımda Ortakent 11 köyün nahiyesi olmasına rağmen bu özelliğini kaybetmiş ve önceden kazanılan kazanımları da kaybetmiştir. Son zamanlarda ise basiretsiz kanaat önderleri yüzünden yine basiretsiz seçilmiş insanların gözlerinin önünde Ortakent eriyerek köy olmaktan çıkmış mahalle olmaya adım adım ilerliyor.

 Dere yolundan Mesudiye yol vurulurken oturup seyrettiler. Ellerindeki Okulların Sisorta“nın en uç köyüne gitmesine seyirci kaldılar ellerinde bir tane ebe vardı son kalan ona da sahip çıkamadılar. Otobüs firmaları Allah’tan kendi köylülerimize ait yoksa onlar da Ortakent“i terk edecekler. İdarecilere köyü yönetenler pazar günleri kurulan pazara sahip çıkmıyorsunuz, adam gibi bir tane lokanta restorantımız yok, Çambaşında ne manzara var ne de Ortakent“teki gibi bir hava var fakat bütün bölgemizin insanları akın akın yemek yemeye oraya gidiyor neden Ortakent“te olmasın böyle bir yerler. Benzin almak ve gaz almak için 40 km mesafeye giderek Koyulhisar’ın içerisinden mazot alıyorlar gidip gelene kadar dörtte bir mazotu harcıyor zaten hiç mi bir yatırımcı yok neden teşvik edilmez neden bölgedeki varlıklı ve güzel kalpli insanlar bölgelerine yatırım yapmazlar.

İz bırakanlar
Ortakent dernek başkanlığına seçilen Seçkin Cansız takip ettiğim kadarıyla nahiye“ye cansu’yu olacak çalışmalar yapıyor. Kendisini takdirle takip ediyorum Seçkin Cansız kimdir diye bilmeyenlere söylüyorum Deli Cemal’in torunu dur kendisi dedesinin izinde başarılı işler yapıyor. Kadın kollarını kurarak ve göreve başarılı bir hanım atayarak iyi bir idareci bir yönetici olduğunu gösterdi bizlere. Bakalım ileriki günlerde Ortakent“te neler yapacak Ortakent“in canlanması için seçilmiş muhtarın yapamadıklarını dernek başkanından ve duyarlı Ortakent“lilerden bekliyoruz.

 Ben de bir kalem sahibi olarak Ortakent“imize elimden geldiğince destek ve katkı sağlamaya hazırım. Yakın bir zamanda TRT de yayınlanacak belgesel filminde iz bırakanları ve Ortakent“in Sigortanın değerli isimlerine yer vereceğiz. Ey Ortakent“in değerli insanları kendi haline bırakmayın kaderine terk etmeyin Sen sahip çıkmazsan ben sahip çıkmazsam bu köylerimiz mahvolur gider yok olur. Dernek başkanı Seçkin Cansız beye acizane bir tavsiyem iş insanları komisyonu oluştur ve bölgeye yatırıma teşvik et ve deden Deli Cemali aratma fazlasını yap. Eminim ki Sisorta hak ettiği değeri kazanacaktır…

Son Haberler