Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
Sisorta bölgesinden akarak Mesudiyeye ulaşan melet çayı boyunca Ordu belediyesi katkılarıyla ve ordu milletvekillerininde desteğiyle Mesudiyeyi kalkındırmak amacıyla yol açarak Sisorta bölgesinde bulunan 16 civarındaki Koyulhisara baglı bu köylerde yaşayan hemşehrilerimize göz kırpıyor.
Sisorta bölgesine açılan bu dereboyu yol Mesudiyeyi alış verişte yakınlık açısından daha cazip hale getirecek olması Koyulhisar esnafını oldukca zorda bırakacağını düşünüyorum.
Koyulhisarlı esnafların Mesudiyeyle rekabet edebilmeleri için projeler geliştirmeli ve cazibesini artırmalı.
Yıllardır Koyulhisar esnafının neredeyse geçim kaynaklarının %70“i Sisortadan elde etmekteler.Sisorta bölgesi sakinleri altarnetif olmadıgı için mecmuriyetten koyulhisar tercih ederken bir kısım vatandaşımız ise Suşehrini tercih ediyorlar.
Bir çok konuda zaten suşehri Koyulhisarın rollerini çalarak kasabamızın gelişmesinde darbe vurmuşken şimdi ise Mesudiye Sisortanın göbeğine açtıkları bu yol sayesinde dahada eriyerek esnafları iyicene zora sokacaklardır.
Koyulhisar belediyesi konuyla alakalı kılını kıpırdatmıyor.Neredeyse hayalet kasabaya dönüşeceğiz.Büyük şehirlerden yaz aylarından yüksek sayıda göç alan hemşehrilerimiz kasabaya indiklerinde köyde gerekli ihtiyaçlarını Koyulhisardan giderirken şu an esnafın tek kazançlarıda bu şekilde oluyor.
Civar kasabalarda fiyat politikası olarak zaten en pahalı kasaba Koyulhisar olmasıda cazibesini yitirmesinde bir etken.
Başta belediyeyi göreve davet ediyorum İlçeyi kalkındırmak istiyorsanız biraz gayretler gösterin belirgin projeler üreterek cazibe merkez haline gelmesini sağlayın.
Belediye yatırımcıları teşvik etmeli göç eden değil göç alan bir yer olmalı.Belediye sadece sorumluluklar gereği Koyulhisar merkezden sorumluluk duyuyor olsada köylü vatandaşların katkılarıyla esnafların ayakta durduklarını göz ardı etmemeli.
Sisorta bölge köyleri: kızılelma,kavacık,ortakent,çandır,güzelyurt,yeniceköy,küplüce,kurşunlu,ballıca,aksu
ufuk Bulut
Başkan Uzm. Dr. Adil Kurban, “Ortak çalışma kültürü önem taşıyor”
REKTÖR SPORCULARLA PEDAL ÇEVİRDİ
Samsun’da Of-Çaykara Derneği Gecesinde Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Vurgusu Öne Çıktı
İNEGÖL’DE SKANDAL: ADAYA KAPI KAPATILDI, ESNAFIN İRADESİ YOK SAYILDI
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
UFUK BULUT'UN ADALET ARAYIŞI! 1 yıl önce
DOĞUŞTAN BAĞIMLILIK1 ay önce