Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
Mesut Saz: “Ekonomi Yerli ve Milli Üretimle Ayağa Kalkar, Hedef 1 Dolar = 1 TL”
Aydınlık Geleceğin Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mesut Saz, Türkiye ekonomisine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Saz, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını ancak yerli ve milli üretimle sağlayabileceğini vurgulayarak, uzun vadede 1 doların 1 TL ile eşdeğer hale gelmesini hedeflediklerini söyledi.
“Ekonominin Temeli Üretimdir”
Mesut Saz, yaptığı açıklamada Türkiye’nin yıllardır tüketim odaklı bir ekonomi anlayışıyla ilerlediğini, bunun da dışa bağımlılığı artırdığını belirtti.
“Bir ülke üretmeden büyüyemez. Üretmeyen toplumlar, başkalarının ekonomisine hizmet eder. Biz bu düzeni değiştirmek zorundayız” dedi.
Yerli ve Milli Sanayi Öncelik Olmalı
Saz, sanayi ve tarımda yerli üretimin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Tarımda ithalata son vermeden, sanayide yabancı markalara bağımlılıktan kurtulmadan ekonomik istikrar sağlanamaz. Kendi traktörümüzü, kendi makinemizi, kendi teknolojimizi üretmeliyiz.”
Dışa Bağımlılık Azalmalı
Enerji ve hammadde alanında dışa bağımlılığın Türkiye ekonomisinin en büyük kırılganlığı olduğunu belirten Saz, yenilenebilir enerji yatırımlarının hızla artırılması gerektiğini ifade etti.
“Güneşimiz var, rüzgârımız var, insan gücümüz var. Yeter ki doğru planlama yapılsın” dedi.
“Hedef: Güçlü TL, Güçlü Türkiye”
Mesut Saz, TL’nin güçlenmesinin sadece faiz politikalarıyla değil, üretim ve ihracatla mümkün olacağını belirterek şu sözleri kullandı:
“Biz hayal satmıyoruz. Doğru adımlar atılırsa, uzun vadede 1 doların 1 TL ile eşdeğer olması mümkündür. Bu da ancak üretim, ihracat ve ekonomik bağımsızlıkla olur.”
Gençler ve Girişimcilere Destek
Aydınlık Geleceğin Partisi olarak genç girişimcilere ve KOBİ’lere özel destek paketleri planladıklarını ifade eden Saz,
“Gençler üretirse Türkiye kazanır. Bürokrasi azaltılmalı, yerli üretici korunmalı” dedi.
Aydınlık Geleceğin Partisi Genel Başkanı Murat Danacı: “Bu Ülkenin En Acil İhtiyacı Güçlü Bir Ekonomidir”
Lokantacılar Odası Seçimleri Öncesi Büyük Soru: Sahada Kim Var, Kim Yok?
İzmir'de Sosyal Hizmetlerde Yoğun Çalışma
ALKON’dan Kamuoyuna Açıklama: “Bayrağa Yönelik Saldırı Girişimi Kabul Edilemez”
Dik Duruşun ve Devrimci Ruhun İzinde: Ufuk Bulut ve Edip Akbayram1 yıl önce
UFUK BULUT'UN ADALET ARAYIŞI! 10 ay önce
SERHAT ARDAHAN SPORA BAŞKAN DAYANMIYOR3 ay önce