MEZOPOTAMYA FUARI’NDA KADİM ŞEHİRLER BİRARAYA GELDİ

Haber : Murat Genç

MEZOPOTAMYA FUARI’NDA KADİM ŞEHİRLER BİRARAYA GELDİ
Eklenme Tarihi: 2023-11-20 09:25:35

MEZOPOTAMYA FUARI’NDA KADİM ŞEHİRLER BİRARAYA GELDİ

 

20 Kasım 2023, Pazartesi, DİYARBAKIR

 

ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimizde beşinci kez düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının açılışıda kapanışı da yoğun bir katılımla gerçekleşti. 4. Gün 265 bin kişinin ziyaret ettiği fuar son günde 350 e ulaştı.Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Erzurum, Diyarbakır’da parlıyor!
Onur Konuğu olduğumuz Mezopotamya Fuarında , Kültür Turizm İl Müdürümüz Cemal Almaz şehrimizin tarihi, kültürel değerleri ve turizmini, Atatürk Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Gıda İşleme bölümü öğrencisi Seda Nur Kalaycı ise tescilli ürünlerimizin üretim metodları hakkında söyleşide bulundu. Diyarbakır TSO standında, kentin yöresel lezzetlerini katılımcılara tattırdıktan sonra fuarda yer alan birbirinden hünerli şeflerle anı ölümsüzleştirdik.

Konuk il Erzurum’dan gelen İspir Kadın Kooperatifi Kurucu Başkanı İpek Merve Coşkun resmi sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajları paylaştı:
Diyarbakır Fuarımızda bizleri ziyaretleriyle onurlandıran Diyarbakır Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Sn. Müzeyyen KAYA hanımefendi, ilçe başkanları ve teşkilatlarına, Bölgenin kıymetli yazarı Sn. Devran SİNANOĞLU’na çok teşekkür ederiz.
Fuar’da bizleri ziyaretleriyle onurlandıran M.H.P. İl Başkanı Sn. Miktat ARSLAN başkanımız, ilçe Başkanlarımız, Kadın Kolları ve Teşkilat mesuplarına çok teşekkür ediyorum. Yörez Erzurum

14-19 KASIM 2023 TARİHLERİ ARASINDA
5. KEZ ALZ DİYARBAKIR’DA YOĞUN İLGİYLE KARŞILANDI

ALZ Grup Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık A.Ş ile Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. işbirliğinde hazırlanan Erzurum İlinin ve İran’ın Onur Konuğu olması şeklinde planlanan, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle İranın katılmadığı 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 14-19 Kasım 2023 tarihlerinde ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezin’ de gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Diyarbakır Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Dicle Üniversitesi ve KOSGEB’in destekleriyle, ALZ Grup Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık A.Ş. ile Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. işbirliğinde 14-19 Kasım 2023 tarihlerinde 5. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı; ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

 

Geçtiğimiz sene 257 bin rekor ziyaretçi ve 55 ilden 167 firmaya ev sahipliği yapan ve geniş bir yelpazede sergilenen yöresel ürünlerin markalaşma ve coğrafi işaret tescil süreçlerinde bilinirliklerini artırarak yeni pazarlara açılma hamlelerinde önemli bir buluşma noktası olan Fuar , aynı zamanda sektördeki gelişme ve yeniliklerin topluca sergilendiği, yeni bayilik girişimleri ve ihracat imkânlarının oluşturulduğu bir ihtisas ortamında katılımcı firmalar ile sektör profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getirmeyi hedeflemişti. Büyük oranda amacına ulaşan fuar; alanında ünlü şefler, gurmeler, akademisyenler ve bloggerların da içinde yer aldıkları yemek atölyeleri, söyleşiler ve daha birçok alanda etkinliklerle 14 Kasım Salı günü saat 12:00 de kapılarını ziyaretçilerine açmıştı.
KOSGEB tarafından desteklenen ve girişin ücretsiz olduğu fuar;
14-15-16-17-18 Kasım 2023 tarihlerinde 10:00 – 19:00
19 Kasım 2023 tarihinde ise 10:00 – 18:30
saatleri arasında yaklaşık 350 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Son Haberler