Sivas’ın Robin Hood’u

İşte Bir Yiğido

Sivas’ın Robin Hood’u
Eklenme Tarihi: 2022-07-17 02:09:57

Sevgili sisortalılar eminim bir çoğunuz Robin Hood’u biliyorsunuzdur. Robin Hood  zenginlerden alıp fakirlere verirdi bu yapısıyla da efsaneleşti yaşama filmlere konu oldu günümüze kadar efsanesi unutulmadı ve hala hatırlanmakta. Koyulhisar sisorta bölgesinde neredeyse Robin Hood kadar fedakarlık yapan kahraman olarak nitelendire bileceğimiz bir isim var. Kendisi hemşehrileri akrabaları ve yakınlarına kahramanlık derecesinde yardımlarda bulunmaktadır.



Köylerinden İstanbul’a göç eden bir çok kişi genelde gecekondu bölgeleri ya da tapusuz arazilerden yer sahipleniyordu. Geçtiğimiz yıllarda devlet bu kişilere tapu alma hakkı tanıdı 2be yasasıyla bilinen o kanundan faydalanmak isteyen arazi sahipleri devlete tapu bedelini ödediği takdirde arazinin gerçek sahibi olmayı hak ediyordu.

İşte tam burada Robin Hood gibi kahraman olarak gördüğümüz Ramazan Sayduman 2be arazi parası ödemekte güçlük çeken köylülerinin ve hemşehrilerinin yardımına koştu. Bir çok vatandaşın sıkıntılarını gideren sözleşmesiz senetsiz ve sepetsiz maddi desdek isteyen tüm hemşehrilerinin ihtiyaçlarını giderdi.

Sevgili sisortalılar bu davranış biçimi kahraman’lık değildir de nedir? Sayın Sayduman’ın yaptıkları bununla da kısıtlı değil kendi köyüne sayamayacağımız bir çok yardımları olmuştur. Yaptığı hizmetler arasında birkaç tanesi bizim de çok dikkatimizi çekti. Köye kamera sistemi kurdurarak canlı yayında İstanbul’dan köyü izleme olanağı sağladı.

 Mezarlıklardan yollara hatta köyüne fırın, misafirhane, ve ibadethaneye kadar büyük destekler sağladı. Sevgili sisortalılar bu kahramanlık değildir de nedir. Memleketine aşık ve bir çok konuda hizmet verme gayreti içerisinde olan Ramazan Sayduman kahraman değilmidir.

Sivas’ın Robin Hood’u

 Ben de bir sisortalı gazeteci olarak kendisini yürekten kutluyorum. Bölgemizde bu tarz kişilerin çoğalmasını yürekten diliyorum. Köyüne hatta ortakentte heykeli dikilecek bir isim Ramazan Sayduman. Babalarının yolunda yürüyen yiğidolar Hakan Sayduman, Erkan Sayduman’ın omuzlarındaki yük babalarının bıraktığı iyilik mirasını kaldırabilecek güçdedir eminim ki.

 Ben de bir kalem sahibi olarak bölgemize hizmet eden insanları mercek altına alarak kamuoyuna Tanıtmayı ve duyurmayı görev biliyorum…

 

Son Haberler